Türkiye İran sınırında deprem

İran'ın Hoy kentinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Van sallandı! Başkale ve Saray ileçeleri depremi şiddetli bir şekilde hissetti, binalar yıkıldı, hayvanlar telef oldu.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye İran sınırında deprem

İran'ın Hoy kentinde sabah meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem, Van ve çevre illerde de hissedildi. Başkale ilçesi Gelenler Köyü'nde hissedilen depremde, kerpiçten yapılan evlerin yıkıldığı görüldü.

Valilikten açıklama

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İran'da sabah saatlerinde gerçekleşen ve merkez üssü Hoy kenti olan deprem, kentte de hissedildi.

Açıklamada, "Merkez üssü İran'ın Hoy kenti olan, saat 08.53'te 5,9 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. İlimizde de hissedilen depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybımız bulunmamaktadır. Sınır bölgemizdeki mahallelerimizden bilgi alınmaya çalışılmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Bakan Soylu: 7 vatandaşımız hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye sınırına çok yakın noktada meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından Van'da 3'ü çocuk olmak üzere 7 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Depremin ardından arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirten Süleyman Soylu, tüm ekiplerin deprem bölgesine sevk edildiğini belirtti.

Soylu, deprem sonrasında enkaz altında kalanlar olduğunu ifade etti. Soylu, "AFAD ekiplerimiz Van Özpınar köyüne ulaştı, diğerlerine ulaşmak üzere. Enkaz altında vatandaşlarımızın olduğu belirtiliyor" dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin