Türkiye, internette Avrupa ortalamasının gerisinde

Türkiye, hane halkı internet kullanımında AB üyesi ülkelerin gerisinde yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye, internette Avrupa ortalamasının gerisinde

Türkiye, hane halkı internet kullanımında yüzde 49'luk oran ile Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin gerisinde yer alıyor.



AA muhabirinin Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerinden derlediği bilgilere göre, AB (28) ülkelerinin hane halkı ortalama internet erişimi ise yüzde 79 seviyesinde bulunuyor.



AB'de en yüksek internet kullanımı yüzde 95'le Hollanda'da bulunurken, bu ülkeyi yüzde 94'le Lüksemburg, yüzde 93'le de Danimarka ve İsveç izliyor. 



Avrupa'nın en gelişmiş ekonomilerinden Almanya ve İngiltere'de söz konusu oran, yüzde 88 olarak gerçekleşirken, Fransa'da yüzde 82 seviyesinde bulunuyor.



AB'de hane halkının internet kullanımında en düşük orana sahip ülke yüzde 54'le Bulgaristan olurken, bu ülkeyi yüzde 56 ile Yunanistan, yüzde 58'le Romanya takip ediyor. AB üyelik sürecinde bulunan Türkiye'de ise bu oran yüzde 49 olarak kayıtlara geçiyor.



Kuzey ülkeleri internette daha hızlı 



AB içerisinde gelişmişlik ve refah seviyesi ile diğer ülkelerden ayrılan Kuzey Avrupa ülkeleri hızlı erişimi sağlayan genişbant internet kullanımının da zirvesinde yer alıyor. Kuzey Avrupa ülkelerinden Finlandiya'da hanelerin yüzde 88'i geniş bant aralığıyla internete erişiyor. Söz konusu oran, Danimarka ve İsveç de yüzde 87'ler seviyesinde bulunuyor.



Birliğe üye ülkeler arasında hanelerin geniş bant erişimin en düşük olduğu ülke ise yüzde 54'le Bulgaristan olurken, bu ülkeyi yüzde 55'le Yunanistan, yüzde 56 ile Romanya izliyor. Türkiye'de genişbant internet erişim oranı ise yüzde 46 seviyesinde bulunuyor.



Eurostat verilerine göre, Türkiye'de interneti hiç kullanmayanların oranı yüzde 51'i buluyor. AB içerisinde bu oranın en yüksek olduğu ülke yüzde 42 ile Romanya olurken, bu ülkeyi yüzde 41'le Bulgaristan takip ediyor. Bu oranın en düşük olduğu AB ülkeleri ise yüzde 4'le Danimarka ve İsveç. Lüksemburg ve Hollanda'da da interneti hiç kullanmayanların oranı yüzde 5'te kalıyor. AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin