Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından 58 yıldır düzenlenen Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başladı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen “Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri”ne başvurular başladı. TGC Başarı Ödülleri, 1959 yılından beri basın, televizyon, radyo ve internet gazeteciliği ana başlıkları altında eserlere veriliyor. Ana dal ya da bağlı dallarda yalnızca tek ödül veriliyor.



Başarı Ödülleri kapsamında bir gazeteci veya yayın organına bir yıllık çalışması dikkate alınarak Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanlarından Nezih Demirkent adına konulan Özel Ödül verilecek.



GAZETE, RADYO, TELEVİZYON, İNTERNET DALLARINDAKİ BAŞVURULAR



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri ''Basın'' kategorisinde ''Haber (Siyasal, ekonomi, çevre, eğitim, sağlık, kültür-sanat, spor)'', ''Köşe yazısı'', ''Araştırma (Tek ya da seri)'', ''Röportaj-söyleşi'', “Sayfa düzeni (Birinci sayfa, iç sayfa)'', ''Karikatür (Seri-Bant dahil)'' ve ''Fotoğraf'' dallarında verilecek.''Televizyon'' kategorisinde ''Televizyon Haber'', ''Haber Programı'', ''Belgesel'', ''Kültür-Sanat Programı'', ''Spor Programı'' ve ''Kamera Çalışması'' dallarında, ''Radyo'' kategorisinde ise ''Haber” ya da “Program'' dallarındaki başvurular ödüllendirilecek. İnternet Gazeteciliği kategorisinde verilecek ödüller ise ''İnternet Haber'', ''İnternet Röportaj'' ve ''İnternet Özgün Köşe Yazısı''  bölümlerinden oluşuyor.



Yönetmelik uyarınca seçici kurullar şu isimlerden oluştu:



GAZETECİLİK: Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Vahap Munyar, Habertürk Gazetesi Genel Koordinatörü Ayşe Özek Karasu, Milliyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü  Bertan Ağanoğlu, Gazeteci İsmail Ballı, Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Necdet  Doğan, Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Şeref Oğuz, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Miyase İlknur.



RADYO TV: Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş, TGC Yönetim Kurulu Üyesi Göksel Göksu, A Haber Şef Editörü - TGC Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Yılmaz, TRT Muhabiri Dr. Engin Başçı, Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. ÖzdenCankaya, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükran Esen, Gazeteci Ümit Aslanbay.



İNTERNET: TGC Başkan Vekili Recep Yaşar, TGC Yönetim Kurulu Üyesi Celal Toprak, Gazeteci Erol Önderoğlu, Sözcü İnternet Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin, milliyet.com.tr İnternet Yayın Yönetmeni Bülent Ayanoğlu.



 



KİMLER BAŞVURABİLİR?



1.Ödüller, TGC üyelerine, Sarı Basın Kartı taşıyan gazetecilere ve bir yayın organında ilgili yasaya göre düzenlenmiş sözleşme hükümleriyle çalıştıklarını, sözleşmelerinin sürdüğünü yayın organı yetkilisinin onayı ile belgeleyen Sarı Basın Kartı taşımayan gazetecilere açıktır.



2.Adaylar, bir başka basın kuruluşu tarafından ödüllendirilmiş eserleri ile yarışmaya katılamazlar.



3. Her aday, Türkiye Gazetecilik Başarı Ödüllerine bir dalda ve bir eserle katılabilir ya da önerilebilir.



4. Eserlerin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uygun olması gerekir.



5. Kendi eserini öneren aday, bir ekip içinde de görev yapmışsa ekip dışı tutulur.



6. Ekip çalışmaları için başvurularda ekibin tüm elemanlarının başvuruyu imzalamaları gerekmektedir.



7. Ödüllere adaylık kişisel başvuruyla, çalıştığı kuruluş ve kurumun yayın sorumlularınca ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim, Denetim, Onur ve Balotaj Kurulu üyelerinin önerisiyle gerçekleşir.



8. Seçici Kurul üyeleri yarışma için öneride bulunamaz.  



9. Yönetmeliğe uygun olmayan başvurular ise değerlendirmeye alınmaz.



NASIL BAŞVURULUYOR?



1.Başvuru dosyasında adayların adlarını, soyadlarını özgeçmişlerini, iki adet fotoğraflarını ve çalışmalarını belirten sekiz (8)  adet bilgi yazısı bulunmalıdır.



2. Adaylar, eserin yayınlandığı gazete, dergi, ajans bülteni, TV ve radyo ile yayın tarihi, eserin başlığı, katıldığı dal ile ilgili bilgileri açık bir biçimde belirtmek zorundadırlar.



3. Gazetecilik için başvuruya konu olan eser biri asıl, yedisi fotokopi toplam sekiz (8) adet olmalıdır.  



4. Radyo için başvuruya konu olan eser sekiz (8) adet çoğaltılmalıdır. Başvuru sekiz (8) adet USB Flash Bellek veya CD olarak yapılmalıdır. Başvuruya yapımın içeriğinin yer aldığı sekiz (8) adet içeriğin yer aldığı metnin eklenmesi zorunludur.  



5. Televizyon için sekiz (8) adet USB Flash Bellek’e (video dosyaları MP4 uzantılı, (h264 codec), video bitrate değeri en az 5000 olmalı) veya DVD’ye kaydedilmiş görüntü ulaştırmalıdır. Başvuruya yapıma esas sekiz (8) adet içerik metninin eklenmesi zorunludur.  



6. İnternet Haber, İnternet röportaj ve İnternet Özgün Köşe Yazısı dalındaki başvuruların sekiz (8) adet USB Flash bellek olarak ulaştırılması gereklidir.



7. Türüne uymadığı için yarışma dışı bırakılan yapıtlardan Seçici Kurul sorumlu değildir.



8. Başvuruda adayın, varsa sarı basın kartı numarası ve düzenlenme tarihi belirtilmelidir.



9. Basın Kartı taşımayanlar için ilgili yasaya göre çalıştığını belgeleyen yayın organı yetkilisinin yazısı gereklidir.



10. Bu koşulları yerine getirmeyen başvurular dikkate alınmayacaktır.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin