Türkiye Gazeteciler Sendikası: Gözaltındaki gazetecilere özgürlük!

Gazeteciler Sendikası, Gezi eylemlerinin ardından gözaltına alınan iki gazetecinin serbest bırakılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Gazeteciler Sendikası: Gözaltındaki gazetecilere özgürlük!

TGS İstanbul Şubesi üyesi gazeteciler, evleri basılarak gözaltına alınan Atılım Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Sedat Şenoğlu ve Özgür Radyo çalışanı Selvi Coşar için dün Çağlayan Adliyesi önündeydi.



“Gözaltındaki gazeteciler serbest bırakılsın” pankartı açan gazeteciler adına konuşan TGS İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş, Gezi direnişi sırasında gerçekleşen polis saldırıları sonucu çok sayıda gazetecinin yaralandığına ve gözaltına alındığına dikkat çekti. Gazetecilerin gözaltına alınmasının haberciliğin gözaltına alınması olduğunu belirten Durmuş, “Bu durum Anayasa, Basın Kanunu, fikir ve ifade özgürlüğüne aykırı olup hukuk devletinde rastlanamayacak bir yaklaşım tarzıdır” dedi.



SUÇLARI: GAZETECİLİK!



Durmuş, şöyle devam etti: “Dün KCK davasında tutuklu bulunan iki meslektaşımızın tahliyesine sevinemeden, bugün yine iki meslektaşımızın tutuklanma tehlikesi ile karşı karşıyayız. Mesleki faaliyetlerini en iyi şekilde yerine getirmek dışında herhangi bir 'suç' işlemeyen gazetecilere yönelik bu baskıların sona ermesini istiyoruz. Gazetecilere yönelik baskı, gözaltı ve tutuklamaların son bulmasını ve basın özgürlüğüne saygı duyulmasını istiyoruz. Cezaevindeki 61 meslektaşımız ile Şenoğlu ve Coşar'ın serbest bırakılmasını istiyoruz.”



Açıklama, “Özgür basın susturulamaz”, “Zindanlar boşalsın basına özgürlük” sloganlarıyla sona erdi.



Evlerine düzenlenen şafak baskınlarında gözaltına alınan Atılım Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Sedat Şenoğlu dün adliyeye sevk edilirken, Özgür Radyo çalışanı Selvi Coşar'ın ise bugün adliyeye götürüleceği öğrenildi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin