Türkiye Gazeteciler Sendikası 64 yaşında

Türkiye Gazeteciler Sendikası 64. yaş gününde örgütlenme çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Gazeteciler Sendikası 64 yaşında

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) bugün 64. yaşını kutluyor.



64. yaş günü sebebiyle açıklamaya yayınlayan TGS “Kurulduğundan bu yana gazetecilerin, medya çalışanlarının iş, yaşam ve gelecek güvencesini sağlamak için çaba sarf eden, üyelerinin hak ve menfaati için çalışan Türkiye Gazeteciler Sendikası aynı yolda kararlılıkla yürümeye devam edecektir” dedi.



“Türkiye baskıların, tutuklamaların, işten atmaların, güvencesiz ve sendikasız çalışmanın yaygın olduğu bir ülke. Cezaevlerinde bulunan 20 meslektaşımızın özgürlüğü sendikamızın birinci önceliği olarak gündemindedir. Hemen her gün bir meslektaşımızın adliyelerde hakim karşısına çıkıyor olması basın ve ifade özgürlüğü konusunda ne kadar geriye gidildiğinin göstergesidir.



“Bu durumu değiştirebilmek için sendikamız 64. yılında basın özgürlüğü, cezaevlerindeki meslektaşlarımızın özgürlüğü ve işkolumuzda çalışanların daha iyi koşullarda yaşayabilmesi için örgütlenme seferberliği başlatmıştır.



“Gazetecileri, medya emekçilerini, matbaa işçilerini, yayınevi çalışanlarını; ekonomik ve sosyal haklarına kavuşabilmek, geleceğe güvenle bakabilmek için sendikamız çatısı altında birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.” açıklamasını yaptı.



TGS'NİN TARİHİ



10 Temmuz 1952’de İstanbul Gazeteciler Sendikası adıyla kurulan TGS, 1957’de Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (Türk-İş) üye oldu.



1963’te, Türkiye Gazeteciler Sendikası adını alarak ulusal bir örgütlenmeye dönüşen sendikaya diğer illerde örgütlenen sendikalar da genel kurullarını yaparak katıldı. TGS, 1965’te Uluslararası Gazeteciler Federasyonu’na (IFJ) üye oldu.  (BİANET)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin