Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden Hürriyet'e destek

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın suçladığı Hürriyet'e destek verdi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden Hürriyet'e destek

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden Hürriyet gazetesine destek geldi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto: “Cumhurbaşkanı her cümlenin altından kendisine yönelik bir şey çıkarıyor.  Türkiye’de artık basının bu kadar hasım görmenin sonu gelmeli.”dedi.



Mısır eski Başkanı Mohammed Mursi'nin idam kararını Hürriyet gazetesi 3 gün önce internet sitesinde “Dünya şokta! Yüzde 52 oy alan Cumhurbaşkanı'na idam” başlığıyla verdi.  Bu başlık Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tepkisini çekti. Her iki lider de meydan konuşmalarında Doğan Medyası'nı darbecilikle, cemaatle işbirliği yapmakla eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kayseri’de yaptığı konuşmada, “ Doğan Grubu, sen avucunu daha çok yalarsın. Beraber hareket eden paralel örgüt siz de avucunuzu çok yalarsınız.'' dedi.



Bugün Doğan Medya sert eleştirilere Hürriyet ve Posta gazetelerinin baş sayfalarından yayımladığı "Sayın Cumhurbaşkanı'na sesleniyoruz"başlıklı açık mektupla cevap verdi.  Doğan Medya’nın mektubunda,  “Sayın Cumhurbaşkanı bizden ne istiyorsunuz? Apaçık haksızlıklara, apaçık çarpıtmalarla, apaçık zorlamalarla, niyet okumalarla bize neden saldırıyorsunuz?  Sürgün mü edeceksiniz? Zorunlu ikatemete mi mecbur edeceksiniz? Ne yapacaksınız? Üstad Necip Fazıl'ın dediği gibi bizi 'Öz yurdumuzda garip, öz vatanımızda parya mı yapmak istiyorsunuz?” şeklinde ifadeler yer aldı.



Basın özgürlüğünden dem vurulan mektubun son cümlesinde, “Bu özgürlükleri hiç korkmadan savunacağımızı bilmelisiniz.” şeklinde açık meydan okuma yer aldı.



 



"ARTIK BASINI HASIM GÖRMENİN SONU GELMELİ"



Konuyla ilgili Çağdaş Ses’ten H. Burak Öz’e konuşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Doğan Medyayı haklı bulduğunu söyledi. Olcayto,“Cumhurbaşkanı her cümlenin altından kendisine yönelik bir şey çıkarıyor. Hürriyet’in duruşu yıllardır bellidir. ‘İdam’ sözcüğünün altında bir şeyler aramanın anlamı olmadığını düşünüyorum. Türkiye’de artık basını bu kadar hasım görmenin sonu gelmeli. Yoksa bu çıkış ancak totaliter ülkelerde görülen durum haline gelecek.”dedi.



Geçen hafta gazeterde yer alan savcının talimatıyla muhalif basının susturulacağı haberleri konusunda ise Olcayto, “Zaten sansür, oto sansür var ama artık savcıların da bu tür talimatları vermeleri; basın özgürlüğüne, halkın bilgi edinme hakkına engel olarak değerlendiriyorum” diye konuştu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin