Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden Cumhuriyet’e ziyaret

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve sekreteri, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliyesi sonrası gazeteyi ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden Cumhuriyet’e ziyaret

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ve Genel Sekreter Sibel Güneş,  özgürlüklerine kavuşan Can Dündar ile Erdem Gül’ü, Cumhuriyet Gazetesi’nde ziyaret etti. Ziyarette Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, cumhuriyet.com.tr yayın yönetmeni Oğuz Güven, Erdem Gül'ün eşi Aslı Gül de bulundu.



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden Cumhuriyet’e ziyaretCumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne özgürlüklerine kavuşmaları için başından beri verdikleri destek için teşekkür etti. Dündar ve Gül, “Bu süreçte Türkiye Gazeteciler Cemiyeti hep yanımızda oldu. Biz özgürlüğümüze kavuştuk. Şimdi içerdeki 30 meslektaşımızın özgürlüğüne kavuşması için çalışacağız. Gazetecilik mesleğini yapmaya devam edeceğiz” dedi.  



BAŞKAN OLCAYTO: KARARDA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE VURGU VAR



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:



“Erdem Gül ve Can Dündar’a ziyarette bulunduk.  Meslektaşlarımızın özgür kalmasından ve Anayasa Mahkemesi’nin kararından çok mutluyuz. Bu kararda basın özgürlüğüne ve ifade özgürlüğüne vurgu var. Türkiye’nin geleceği için aydınlık bir mesaj. İçeride olan diğer arkadaşlarımız da bu karardan yararlanacak.  Bütün bunlar olurken bir ihbar üzerine Ankara Cumhuriyet Savcısı, IMC TV’yi TURKSAT’tan çıkarma girişiminde bulundu. Bu da halkın haber alma özgürlüğüne vurulmuş başka bir darbe. Umarım bu girişim sonuçsuz kalır.”



GENEL SEKRETER GÜNEŞ: 30 MESLEKTAŞIMIZIN DA EN KISA ZAMANDA SERBEST KALMASINI İSTİYORUZ”



TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, şöyle dedi:



“Şu an cezaevinde 30 meslektaşımız daha var. Can Dündar ve Erdem Gül’ün çıkmış olmasından çok mutlu olduk. Anayasa Mahkemesi,  Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin de bu ülkede uygulanabilirliğini gösterdi. Umarız, siyasetçiler gazeteciliğin artık casusluk ve terörizmle bağdaştırılmaması gerektiğini bu kararla hatırlarlar. Umarız 30 meslektaşımız da Can Dündar ve Erdem Gül gibi özgür kalır.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin