Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurulu başladı! Hedefler belirlendi!

TGC’nin 44. Olağan Genel Kurulu Cemiyetin Cağaloğlu’ndaki merkez binasında başladı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurulu başladı! Hedefler belirlendi!

İlk gün raporlar görüşüldü, yönetim ve denetim kurulları oy birliği ile ibra edildi. Oylamalara yarın geçilecek. TGC üyeleri sabah saat 10.00’dan akşam 17.00’ye kadar oylarını kullanabilecekler.

 

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Başkan Orhan Erinç, cemiyete 36 yıl hizmet ettiğini vurgulayarak ısrarlara rağmen yeni dönemde aday olmayacağını açıkladı.  Orhan Erinç, ağırlığını Başkan Vekili Turgay Olcayto’nun listesinden yana koydu.

Turgay Olcayto, Bağımsız Bağlantısız Özgür Gazetecilik Grubu adını verdiği listesine eski ekipten 7 ismi aldı. 4 yeni ismi de Cemiyet Yönetimi’ne aday gösterdi.  Bağımsız, Bağlantısız Özgür Gazetecilik Grubu adına sorularımızı yanıtlayan Turgay Olcayto, “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin geleneksel ve etik duruşunu koruyarak görevimizi sürdüreceğiz. Gazeteciliğin ve gazetecilerin zor süreçten geçtiğini biliyoruz. Birlikteliğe önem veriyoruz ve mesleki dayanışmayı sürdürmeye kararlıyız. Çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Gazetecilere yapıştıran yapay sıfatlara karşı birleştirici olacağız" dedi.

 

GÜÇLÜ KADRO

Bağımsız, Bağlantısız Özgür Gazetecilik Grubu hakkında bilgi veren Olcayto, listesinde yer alan isimleri şöyle sıraladı:

YÖNETİM KURULU: Turgay Olcayto, Vahap Munyar, Sibel Güneş, Gülseren Güver, Ahmet Özdemir, Niyazi Dalyancı, Recep Yaşar, İhsan Yılmaz, Celal Toprak, Kamil Masaracı ve Göksel Göksu.

DENETİM KURULU: Engin Başçı, Ziyneti Kocabıyık, Nurcan Sabur.

BALOTAJ KURULU: Muammer Tuncer, Atilla Güner, Haşmet Yavuz, Azize Şenbülbül, Hüseyin Başusta, Zafer Özcan, Bülent Tuncay, Olay Tan, Nuray Özger, Ali Yüksel, Emin Köpüklü, Ali Kılıç, Şevket Uygun.

ONUR KURULU: Orhan Ayhan, Şükran Soner, Ergin Konuksever, Beşir Ayvazoğlu, Atilla Özsever, Taylan Erten, Mustafa Dolu.

 

BAĞIMSIZ, BAĞLANTISIZ VE ÖZGÜR GAZETECİLİK GRUBU NELER YAPACAK?

 


Turgay Olcayto, yönetime gelirlerse yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında şunları söyledi:

“İki gün izin hakkı ve 5953 sayılı Basın İş Kanunu’nun uygulanması için patronlar nezdinde girişim yapacağız. Gazetecilerin haklarının korunması, basın ve ifade özgürlüğü konusundaki engellerin kaldırılması, meslektaşlarımızın tutuksuz yargılanması konularında iktidar nezdinde girişimlerimizi sürdüreceğiz. Meslektaşlarımızın çalışma sorunlarıyla ilgili Bakanlıklarla temaslarımızı sıklaştıracağız.

 

GAZETECİLERİN SORUNLARI PATRONLARA AKTARILACAK

Ana akım medyanın en önemli sorunlarından biri olan editöryal bağımsızlık için medya patronları ile temas sağlanacak. Çalışan gazetecilerin sorunları ilk ağızdan patronlara aktarılacak.  TGC Hukuk Danışmanlığı hizmeti yeni dönemde de sürecek. Meslektaşlarımız yüz yüze, elektronik posta ve telefonla hukuk danışmanımıza sorularını yöneltebilecek.

 

YENİ MEDYA EĞİTİMİ

Türkiye Gazeteciler Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’nde bugünün gelişen ve dijitalleşen medyayı karşısında eksik yanlarını tamamlayacağız. Eğer bize yönetim görevi verilirse Kadir Has Üniversitesi ile bu konuda geleneksel gazetecilikle yeni medyayı bu çerçevede masaya yatıracağız. İstek halinde üyelere sosyal medya ve internet sitesi tasarımı konusunda kurslar düzenlenecek.”

 

TGC ÜYELİĞİ İÇİN TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ YAPILACAK

Türkiye’de 4857 sayılı iş kanunuyla çalışan meslektaşlarının Cemiyete üye olamadığını aktaran Olcayto, “Meslektaşlarımız ne yazık ki basın kartı alamıyorlar. Hiç değilse Cemiyet açısından bu mağduriyetin önlenmesi için tüzük değişikliği gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. En geç bir yıl içinde bu tüzük değişikliğiyle İş Kanunu'nda çalışan arkadaşlarımızın da kıdemlerine göre belli bir miktarda arkadaşımızı cemiyete üye yapacağız” diye konuştu.

Turgay Olcayto yeni dönemde gerçekleştirmeyi planladığı proje ve çalışmaları şöyle sıraladı:

 

MESLEKİ EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

TGC Akademi başlığı altında eğitim çalışmaları başlatılacak. İletişim fakültesi öğrencilerine ve gazetecilere yönelik uzman habercilik başta olmak üzere, fotoğrafçılık, kamera kullanımı gibi birçok alanda eğitim çalışması düzenlenecek. Her yıl yerel medya ödüllerini kazanan bir meslektaşımıza KAS’ın desteğiyle 2014 yılından itibaren Almanya’da staj yapma olanağı sağlanacak. 

 

BÜTÜN GAZETECİLERİN KULLABİLECEĞİ OFİS

TGC Cağaloğlu merkezinde haberciler için internet bağlantılı çalışma ofisi oluşturulacak. Meslektaşlarımız istedikleri gibi bu ofisten yararlanabilecek.

 

BASIN DİSPANSERİ İÇİN FON OLUŞTURULMASI

Sağlık Bakanlığı tarafından depreme dayanıksız bulunduğu için boşaltılan Basın Dispanseri binasının güçlendirilmesi için gerekli fon arayışları sürüyor. Dispanserin yeniden faaliyete geçmesi için Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Valiliği ile görüşmeler önümüzdeki dönemde de sürdürülecek.

 

ÜYELERİMİZ İÇİN VARIZ

Hastanelerin yanı sıra, kreşler, özel okullar, dil kursları, oteller ve tatil köyleriyle TGC üyelerine indirim görüşmeleri yapılacak. Kadıköy ve Beyoğlu’nda üyeler için lokal ve sosyal merkez açılmasına çalışılacak. İsteyen üyelere Basın Müzesi’nde diksiyon, işaret dili kursları düzenlenecek. Ayrıca savaş muhabirliği yapan arkadaşlarımız için de yurt dışı örneklerinde olduğu gibi güvenlik ve savaş muhabirliği deneyimi konularında kurslar organize edilecek. Emekli, yaşlı ve hasta TGC üyelerine ziyaretler artarak sürecek, etkinliklere katılımları için ulaşım olanağı sağlanacak. Cemiyetimizin yıl başı hediye çeki geleneğini yeniden canlandırmak için çalışmalar yapılacak. Azalan gelirlerimizi artırdığımız bir süreç yaşadık. Bunun devamını sağlayacak önlemlerle önce emeklilerimize, daha sonra da tüm üyelerimize yılbaşı hediye çeki verilecek. Ayrıca işsizlik, sağlık, çocuk, eğitim ve  ölüm yardımı için var olan fonlar genişletilecek. Daha çok sayıda üyemizin yararlanması sağlanacak.

 

İNTERNET SİTESİNİN YENİLENMESİ

TGC İnternet sitesi ve Bizim Gazete’nin internet sitesi yenilenecek. Yeni medya çalışmalarına uyum sağlanacak. Facebook ve twitter daha etkin biçimde kullanılacak. TGC’nin tüm faaliyetleri, eğitim çalışmaları görüntülü olarak TGCTV internet sitesinde yer alacak. TGC’nin birçok toplantısı internette canlı yayınlanacak.

 

GAZETECİLERE İŞ YAŞAMI UZMANI DESTEĞİ

Gazetecilere iş yaşamı uzmanı desteği sağlanacak. Meslektaşlarımızın iş yaşamıyla ilgili merak ettikleri soruları uzmana direkt danışabilecek

 

GAZETECİLERE HUKUKSAL DANIŞMANLIK SÜRDÜRÜLECEK

TGC Hukuk Danışmanlığı hizmeti yeni dönemde de sürecek. Meslektaşlarımız, yüz yüze, elektronik posta ile ve telefonla TGC Hukuk Danışmanına danışabilecek

 

İŞSİZLİK, SAĞLIK, ÇOCUK, ÖLÜM YARDIMI FONLARI BÜYÜTÜLECEK

 

ÜYELERE DÖNÜK İNDİRİMLER

Hastanelerin yanı sıra TGC üyelerine kreşler, özel okullar, oteller, tatil köylerinde de indirimler sağlanacak.

 

SOSYAL MERKEZ VE LOKALLER

Kadıköy ve Beyoğlu’nda üyeler için lokal ve sosyal merkezler açılması için çalışılacak.

 

ÜYELERE YÖNELİK EĞİTİMLER

İsteyen üyelerimize TGC Basın Müzesi’nde diksiyon, işaret dili, yurt dışında savaş muhabirlerine verilen eğitimler gibi eğitim verilecek

 

ULUSLARARASI STAJ

Her yıl yerel medya ödüllerini kazanan bir haberciye Almanya’da staj yapma olanağı sağlanacak.

 

EMEKLİ ÜYELERE DESTEK

Emekli, yaşlı ve hasta TGC üyelerine ziyaretler artarak sürecek, etkinliklere katılımları için ulaşım olanağı sağlanacak

 

YENİ MEDYA EĞİTİMİ

Üyelere internet sitesi hazırlanması ve sosyal medya konularında kurslar düzenlenecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin