Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Agos gazetesine yapılan saldırıya tepki gösterdi!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, yaptığı açıklamada "Hrant Dink'in kurucusu olduğu Agos Gazetesi’nin internet sitesine yapılan saldırıyı kınıyoruz” denildi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Agos gazetesine yapılan saldırıya tepki gösterdi!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu 19 Ocak 2007 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen gazeteci Hrant Dink’in kurucusu olduğu Agos Gazetesi’nin internet sayfasına yapılan saldırıyı kınadı.



Cemiyet Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada saldırıyı yapanların nefret söylemi içeren ırkçı mesajının ürpertici olduğuna dikkat çekildi.



"HRANT DİNK'İ ÖLDÜREN NEFRET BİR KEZ ORTAYA ÇIKTI"



Açıklamada şu görüşlere yer verildi:



“Türkiye’de bugüne kadar yalnızca gerçeğin peşinde koştuğu, halkın haber alma ve bilgilenme hakkına hizmet  ettiği için 64 gazeteci öldürüldü. Hrant Dink de bu meslektaşlarımızdan biri.  Gazeteci Dink’in öldürülmesinden bu yana yedi yıl geçti. Ancak Dink’in hayatına kast edenlerin nefreti giderilemedi.



Nitekim Hrant Dink’in ölüm yıl  dönümü anmasında kalabalıkların çevresinde görülen ve Dink’in tetikçisi Ogün Samast’ı çağrıştıran beyaz bereleriyle dolaşan polislerin varlığını ülkede barışa katkı sağlamayan, tam tersine ırkçılığı körükleyen bir tavır olarak gözlemlediğimizi de söylemek isteriz.



Dink cinayetinin aydınlatılması bir yana perde arkasındaki asıl failler ve azmettiriciler korundu. Adalet yerini bulmadı. Hrant Dink’i öldüren nefret son olarak dün kendisini Agos Gazetesi’nin internet sitesinin çökertilmesi bir kez daha gösterdi.



İnternet sayfasına konulan ırkçı mesajın bir utanç örneği olduğunu düşünüyor, basın ve ifade özgürlüğünün önündeki tüm engellerin kalktığı, nefret söyleminin olmadığı, gazeteci cinayetlerinin faili meçhul olmaktan çıkarıldığı bir Türkiye özlemimizi bir kez daha dile getiriyoruz.”



© MEDYATAVA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin