Türkiye eve İtalya arasındaki işbirliğini arttıracak hamle. Emniyetten uzmanlar geçici olarak İtalya'da görevlendirilecek

Türkiye ve İtalya arasında emniyet mutabakatı imzalandı. Uzmanlar geçici olarak İtalya'da görevlendirilecek. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu anda 6 tane uyuşturucu operasyonunu birlikte yürütüyoruz." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye eve İtalya arasındaki işbirliğini arttıracak hamle. Emniyetten uzmanlar geçici olarak İtalya'da görevlendirilecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Emniyet Genel Müdürlüğü'nde Uzmanların İtalya'da Geçici Görevlendirilmesine İlişkin Standart Uygulama Prosedürü Hakkında Mutabakat Muhtırası' imza töreni için Ankara'ya gelen İtalya İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi'yi resmi törenle karşıladı.

Piantedosi, tören mangasını selamlayıp, şeref defterini imzaladı ardından heyetler arası görüşme gerçekleştirildi. 

Basına kapalı görüşmede, organize suçlar ve düzensiz göç konuları ele alındı. Görüşmelerin ardından imza törenine geçildi. Taraflar, Emniyet Genel Müdürlüğü’ndeki uzmanların İtalya’da geçici görevlendirilmesini öngören mutabakat muhtırasını imzaladı.

'6 UYUŞTURUCU OPERASYONUNU BİRLİKTE YÜRÜTÜYORUZ'

Bakan Soylu, İtalyan mevkidaşının, ülkesinde organize suç örgütü lideri Matteo Messine Denaro’nun 30 yıllık arama sonrası kolluk kuvvetlerince yakalandığı haberini Türkiye’de aldığını belirtip, "Şu anda 6 tane uyuşturucu operasyonunu birlikte yürütüyoruz. Bütün konularda büyük bir mutabakata vardık ve ülkelerimiz adına büyük bir sorumluluğun altına imza attık" diye konuştu.

İtalya İçişleri Bakanı Piantedosi ise uzun süredir aradıkları suçlunun yakalandığı haberini Türkiye'de aldığını ve büyük memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Görüşmede ele alınan konuların hepsinde mutabakat sağladıklarını belirten Piantedosi, "Bugün imzaladığımız mutabakat muhtırası da bunların nişanesi durumunda. Bundan sonra zaten daha da sık görüşeceğiz. Sizin mensuplarınız İtalya’ya gelecekler, İtalya’da doğrudan kendi kolluk kuvvetlerimiz kendi meslektaşlarıyla bir arada olacaklar. Libya’da bunun hemen yansıyacağı kanaatindeyim" dedi. 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin