Türkiye Eurovision'da yok ama Serhat var!

Türk şarkıcı Serhat Hacıpaşalıoğlu bu sene San Marino adına yarışmaya katılacak.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Eurovision'da yok ama Serhat var!

Türkiye’yi, 2013 yılında çekildiği ve bir daha katılmadığı Eurovision Şarkı Yarışması’nda 2016 yılında bambaşka bir heyecan bekliyor; Türk şarkıcı Serhat Hacıpaşalıoğlu bu sene San Marino adına yarışmaya katılacak. Hacıpaşalıoğlu, bir ilke imza atarak, başka bir ülke adına Eurovision’da yarışacak ilk Türk olmanın haklı gururunu da yaşayacak. 



Türkiye Eurovision'da yok ama Serhat var!Yakın dönemde, Avrupa müzik listelerinde bir numaraya kadar yükselen Serhat, single çalışması Je M’adore ile yakaladığı başarı rüzgarını, 61. kez İsveç'in başkenti Stockholm'da gerçekleştirilecek olan 2016 Eurovision Şarkı Yarışması ile fırtınaya çevirmeye kararlı. Serhat ilk olarak 10-12 Mayıs 2016 tarihlerinde yarı finalde yarışacak ve yarı finalden başarı ile ayrılırsa,14 Mayıs 2016 tarihinde San Marino adına finalde zirveyi zorlamaya çalışacak.



San Marino televizyonu, “Je M’adore” ile yakaladığı başarısının ardından sanatçının İtalyan menajeri Marco Vannuzzi  ile irtibata geçerek, Serhat'ın kendileri adına yarışmaya katılmasını istedi. Teklifi kabul eden Serhat’ın, San Marino adına 2016 Eurovision Şarkı Yarışması’nda ülkelerini temsil edeceği ise, dün (12 Ocak) San Marino'da yapılan basın toplantısında dünyaya duyuruldu. San Marino televizyonunun basın bülteninde Serhat, yeni Avrupa’nın temsilcisi, komple bir artist olarak tanımlanıyor.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin