Türkiye Barolar Birliği'nde (TBB) Metin Feyzioğlu dönemi sona erdi! Yeni TBB Başkanı Erinç Sağkan oldu

Türkiye Barolar Birliği (TBB) 36. Olağan Genel Kurulu sona erdi. 36. Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle tartışmaların odağındaki Metin Feyzioğlu dönemi bitti. Seçimi Erinç Sağkan kazandı. Sağkan TBB'nin yeni başkanı oldu.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Barolar Birliği'nde (TBB) Metin Feyzioğlu dönemi sona erdi! Yeni TBB Başkanı Erinç Sağkan oldu

Türkiye Barolar Birliği 36. Olağan Genel Kurulu'nun ikinci gününde başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği için seçim yapıldı. 348 delegenin oy kullanacağı seçimde sabah saat 09:00 itibariyle başlayan oy verme işlemi 17:00’ye kadar sürdü. 348 delegenin oy kullandığı seçimlerde, kesin olmayan sonuçlara göre Erinç Sağkan, TBB’nin yeni başkanı oldu.

Metin Feyzioğlu 159 oy alırken, yeni TBB Başkanı Erinç Sağkan ise 181 oy aldı. 10 oy ise geçersiz sayıldı.

Türkiye Barolar Birliği’nin yeni yönetimi için mevcut başkan Metin Feyzioğlu, Erinç Sağkan ve Mardin Barosu avukatlarından Medeni Ayhan yarışıyordu.

ERİNÇ SAĞKAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığına seçilen Erinç Sağkan'ın açıklamaları şöyle:

“Bütün meslektaşlarımızın çok ciddi tepkisini çektiği bu dönemde bu sonucun kaçınılmaz olduğuna inanıyorum. Türkiye Barolar Birliği’nin 36. Olağan Genel Kurulu’ndan güçlü bir ses çıkması anlamı taşımaktadır. Önemli bulduğumu ifade etmek istiyorum. Genel Kurul en yüksek karar organımızdır, değişimden yana tavrını almıştır. Bu seçim sadece bir TBB seçimi olmaktan çıkmıştır: Ülkemizde son yıllarda insan hakları ihlallerinin arttığı, Anayasa Mahkemesi kararlarının, AİHM kararlarının uygulanmadığı ve tartışmaya açıldığı noktada TBB’ye yurttaşlarımızın çok ama çok ihtiyacı bulunmaktadır. Geçtiğimiz dönemde hukukun üstünlüğünün tesisi için yeterli çabayı sarf etmediğine inandığımız bir anlayışın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bugün itibariyle başlayan şey hiçbir yurttaşın savunmasız kalmayacağıdır. Yeni TBB anlayışı yarım asırdır tahammüllerinin getirdiği hak savunuculuğunu net olarak ortaya koyacağı bir TBB olacaktır. Bugün itibariyle TBB’nin kapıları tüm avukatları ayrıştırmadan, ötekileştirmeden açık olacaktır."

FEYZİOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Feyzioğlu seçimin ardından "Hakkınızı helal ediniz...” diyerek şu açıklamayı yaptı:

Türkiye Barolar Birliği'nde (TBB) Metin Feyzioğlu dönemi sona erdi! Yeni TBB Başkanı Erinç Sağkan oldu

Metin Feyzioğlu'na karşı yarışan Sağkan’ın listesinde, Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, eski Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, Kırklareli Barosu Başkanı Turgay Hınız, Aksaray Barosu Başkanı Ramazan Erhan Toprak, eski Muş Barosu Başkanı Abdulbaki Çelebi, Şırnak Barosu delegesi Ali Bayram, Ankara Barosu delegesi İsmail Cumhur Bozkurt yer alıyordu.

FEYZİOĞLU’NUN LİSTESİ

Feyzioğlu’nun listesinde Ağrı Barosu Başkanı Mehmet Salih Aydın, Bilecik Barosu Başkanı Halime Aynur, Siirt Barosu Başkanı Nizam Dilek, eski Isparta Barosu Başkanı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, Sinop Barosu Başkanı Hicran Kandemir, Bitlis Barosu Başkanı Fuat Özgül, Giresun Barosu delegesi Gültekin Uzunalioğlu, Tokat Barosu Başkanı Melih Yardımcı, Çorum Barosu Başkanı Kenan Yaşar ve Elazığ Barosu Başkanı Mustafa Yentür, yönetim kurulu adayları arasında yer aldı.

Türkiye Barolar Birliği'nde (TBB) Metin Feyzioğlu dönemi sona erdi! Yeni TBB Başkanı Erinç Sağkan oldu - Resim : 2

Metin Feyzioğlu

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, baro başkanlarının ‘çoklu baro’ yasasına karşı yaptığı eylemde aktif rol almıştı. Feyzioğlu'na karşı yaptığı eleştirilerle dikkat çekmişti.

Türkiye Barolar Birliği'nde (TBB) Metin Feyzioğlu dönemi sona erdi! Yeni TBB Başkanı Erinç Sağkan oldu - Resim : 3

Erinç Sağkan

Yeni TBB Başkanı Sağkan ve arkadaşlarının coşkusu böyle kameralara yansıdı:

'HUKUKUN EGEMENLİĞİNİ BİRLİKTE TESİS EDECEĞİMİZ GÜNLER YAKINDIR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBB Başkanı seçilen Erinç Sağkan'ı kutladı.

Kılıçdaroğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye Barolar Birliği 36. Olağan Genel Kurulunda seçimi kazanarak TBB Başkanı seçilen Erinç Sağkan ve yönetim kurulunu kutluyorum. Hukukun egemenliğini birlikte tesis edeceğimiz, ülkemizde görevinizi hiçbir baskı altında kalmadan yerine getireceğiniz günler yakındır!.” dedi.

ERİNÇ SAĞKAN KİMDİR?

Erinç Sağkan 24 Nisan 1978 yılında dünyaya geldi.

Aslen Gümüşhane ilinin Şiran ilçesinden olan Erinç Sağkan ilk ve orta öğreniminden sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Ankara Barosu’nun çeşitli kurul ve merkezlerinde çalıştıktan sonra; 2010-2012 yılları arasında Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyeliği , 2014-2016 yılları arasında Ankara Barosu Genel Sekreterliği, 2016 yılından itibaren ise Ankara Barosu Başkan Yardımcılı yaptı.

Daha sonra Ankara Baro başkanlığına aday olan Erinç Sağkan, rakiplerine oranla en yüksek oyu alarak başkan seçildi. Seçimlere, Demokratik Sol Avukatlar grubu adayı olarak giren Erinç Sağkan 7 bin 227 oy ile baronun yeni başkanı seçilmişti. Rakipleri ise; Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar grubu adayı Gençer Özdemir 2 bin 283 oy, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar grubu adayı Murat Kemal Gürbüz de bin 256 oy almıştı.

Sağkan adaylık açıklamasında şunları söylemişti.

“Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu’nda Birlik başkanlığına adaylığımı, tüm kamuoyuna büyük bir heyecan ve saygı ile bildiririm. Savunmanın ağır ve organize bir saldırı altında yargı üçlemesinden soyutlanmaya ve parçalanmaya çalışıldığı bu dönemde; tüm baroların katkı ve katılımı ile savunmayı yeniden vazgeçilmezliğine ve saygınlığına hep birlikte kavuşturacağız.”

Türkiye Barolar Birliği'nde (TBB) Metin Feyzioğlu dönemi sona erdi! Yeni TBB Başkanı Erinç Sağkan oldu - Resim : 4

MANSUR YAVAŞ'TAN TEBRİK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sağkan'ı şu şekilde tebrik etti:

Türkiye Barolar Birliği Başkanı seçilen meslektaşım Sayın Erinç Sağkan'ı tebrik ediyorum.

Hukukun üstünlüğünün sağlanmasında önemli katkılarının olacağına yürekten inanıyorum.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin