Türkiye 2 önemli ismi ağırladı! Hangisi daha çok haber oldu?

MTM, Papa ve Putin ziyareti haberlerini derledi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye 2 önemli ismi ağırladı! Hangisi daha çok haber oldu?

Türkiye geçtiğimiz günlerde Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i ağırladı.



Bu iki ismin Türkiye ziyaretleri, aynı zamanda dünya çapında da ilgi uyandırdı. 



MTM Medya Takip Merkezi’nin üç mecrada yaptığı araştırmaya göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk medyasında Papa’ya göre yaklaşık dört kat daha fazla konuşuldu. Putin’in toplam haber sayısı 9 bin 517’ye ulaşırken,Papa Francesco hakkında yapılan haber adedi ise 2 bin 531 olarak gerçekleşti.



Haberlerin mecralara dağılımı



İki bini aşkın gazete ve dergiden elde edilen verilere göre Vladimir Putin, Türkiye’de bulunduğu süre boyunca bin 226 habere konu edildi, haberleri 288gazete sayfası kadar yer kapladı. TV ekranlarında ise 726 haberle, 69 saati aşkın süreyle ekranlara gelenPutin, 10 bini aşkın internet mecrasında 7 bin 500’ü aşkın habere konu oldu.



Papa Francesco, ziyareti esnasında yazılı basında 793 haberle yer alırken, haberleri 223 gazete sayfası yer kapladı.TV kanallarında ise Papa, 349 haberle, 26 saati aşkın süreyle izleyici ile buluştu. İnternet mecralarında Papa hakkında yapılan haber sayısı ise bin 400’e yaklaştı.



Türkiye 2 önemli ismi ağırladı! Hangisi daha çok haber oldu?


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin