Turkcell'den 'yerli iPhone' sinyali

Turkcell Genel Müdürü, Türkiye'de 'iPhone özelliklerini taşıyan' telefon üretimi konusunda konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Turkcell'den 'yerli iPhone' sinyali

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Türkiye'den iPhone'un özelliklerine çok yakın yerli cep telefonu üretimine ilişkin, Kore savaşından sonra Güney Kore'nin, Samsung gibi küresel bir teknoloji devi çıkarmayı başardığını hatırlatarak, "Türkiye'den de niye dünya markaları çıkmasın? Biz Turkcell mühendisleri ve teknik ekibi olarak bilgiye odaklanırsak, çok çalışırsak, takım oyununa odaklanırsak lider ürünler, servisler piyasa çıkarabiliriz"



AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Ciliv, Türkiye'nin son yıllarda hızla kalkındığını belirterek, "Hızlı büyüyoruz ama aynı zamanda yapacak çok işimiz de var. Bilgiyle, teknolojiyle, inovasyonla Türkiye ekonomisinin kalkınmasına katkıda bulunabiliriz, daha fazla katma değerin Türkiye'de kalmasını sağlayabiliriz" dedi.



İnovasyonun toplumsal faydaya dönüşmesi halinde işe yarayacağına işaret eden Ciliv, "Biz inovasyonu, bu yeni bir ürün olabilir, servis olabilir, süreç olabilir, toplumsal ve ekonomik faydaya dönüşmesi olarak tanımlıyoruz" dedi. Turkcell'in 1993 yılında bir GSM firması olarak kurulduğunu anımsatan Ciliv, "Turkcell artık iletişim ve teknoloji firması. O yüzden birçok konuda yazılım odaklı inovasyon yapıyoruz" diye konuştu.



Turkcell Teknoloji mühendisleri tarafından tasarlanan T serisi cep telefonlarının Türkiye'ye 3 yılda 500 milyon lira artı değer sağladığını aktaran Ciliv, katma değeri yüksek ürünlerde inovasyonun, ülke ekonomisine ciddi bir kalkınma desteği sağladığını kaydetti. Turkcell'in ürettiği T serisi cep telefonlarının başarısına şahit olan Türk firmalarının cesaretlendiğine dikkati çeken Ciliv, şöyle devam etti:



"Turkcell'in akıllı telefon T serisiyle yaptıklarını diğer Türk firmaları da görüyor. Buradan cesaretleniyorlar. Açıkcası bu da bizi memnun ediyor. Ne kadar çok Türk firması elektronik sanayi ve tasarımda ileriye giderse bence toplumumuz da bundan o kadar faydalanır."



Türkiye'de "iPhone özelliklerini taşıyan" telefon üretimi



iPhone'un özelliklerine çok yakın bir akıllı telefon üretimine yönelik soruya karşılık Ciliv, Türkiye'nin de kendi dev markalarını oluşturabilecek güç ve yeterlilikte olduğunu söyledi. 



Kore savaşından sonra kişi başına milli geliri ortalama 100 dolar seviyesinde olan Güney Kore'nin, Samsung gibi dev bir markayı çıkardığını anımsatan Ciliv, "Türkiye'den de niye dünya markaları çıkmasın? Biz Turkcell mühendisleri ve teknik ekibi olarak bilgiye odaklanırsak, çok çalışırsak, takım oyununa odaklanırsak lider ürünler, servisler piyasa çıkarabiliriz" ifadelerini kullandı.



Eylül ayında piyasaya sürülecek T40 isimli telefonun kendi segmentinde ileri düzey bir telefon olduğunu vurgulayan Ciliv, "T40 dünyada rekabet edebilecek bir telefon olarak tasarlandı. Biz bu ürünü 9 ülkeye ihraç etmeyi planlıyoruz. Bu noktada ülkemizin cari açığını azaltıcı nitelikte destekte de bulunacağız" diye konuştu. AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin