Turkcell ve Ericsson imzayı attı

İki şirket, 5G'de işbirliğine gitti.

Google Haberlere Abone ol
Turkcell ve Ericsson imzayı attı

Turkcell ve Ericsson, 5G araştırma ve geliştirme çalışmalarında işbirliği yapmak üzere bir mutabakat anlaşması imzaladı. Turkcell CEO'su Kaan Terzioglu ve Ericsson CEO'su Hans Vestberg'in katıldığı imza töreni, Stokholm'deki Ericsson Studio'da gerçekleştirildi. 



Anlaşmanın temel amaçları arasında, 5G kullanımına ilişkin gereksinim ve uygulama senaryolarında ortak akıl oluşturmanın yanı sıra, potansiyel 5G teknoloji bileşenlerinin uygulanabilirliği ve performanslarını değerlendirmek ve 5G alanındaki araştırma projelerinde işbirliği yapmak bulunuyor.



Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Turkcell, hizmet verdiği alanlarda en gelişmiş teknolojileri şekillendirme ve uygulamada çok kararlı. Ericsson işbirliğiyle, 5G gereksinimleri, uygulamaları ve performansını birlikte masaya yatıracağız. Bu işbirliği bizlere, tüketicilerin ve farklı sektörden kurumsal müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerinin üzerine eğilmemizi kolaylaştıracak. 5G arenasında iş ortaklarımızla yakın çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.



Ericsson CEO'su Hans Vestberg "5G adaptasyonun yakın gelecekte olacağını düşünüyoruz. Dolayısıyla dünyada yaygın 4G ağının çok ötesinde hizmet ve imkânlar sunmak üzere sektörün, 5G'ye nasıl adapte olacağına ilişkin çözümlere odaklanıyoruz. Bu gibi operatör işbirlikleriyle çok değerli öngörüler elde ettiğimiz canlı test ağlarına,  araştırmaları da eklemiş olacağız" dedi. 



5G, cihazlardan mobil erişime, IP core’dan buluta kadar, gelecekteki tüm iletişim eko sistemini geliştirecek. Ericsson'un en son 5G test ağı girişimi, açık ve kapalı alanlarda, mobil cihazlarla radyo erişim ağı arasındaki etkileşime odaklanıyor. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin