Türkan Şoray'a fahri doktora verildi

Türk Sineması'nın Sultanı Türkan Şoray'a Beykent Üniversitesi tarafından fahri doktora verildi.

Google Haberlere Abone ol
Türkan Şoray'a fahri doktora verildi

Türk sinemasında sanatçı kişiliği ile bir ekol olan ünlü sinema oyuncusu ve yönetmeni Türkan Şoray’a Beykent Üniversitesi tarafından 15 Mart 2016 Salı günü saat:14.00’de Ayazağa-Maslak Yerleşkesi Konferans Salonunda düzenlenen törenle fahri doktora unvanı verildi.



Türkan Şoray'a fahri doktora verildiBeykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema - TV bölümlerinin hazırladığı oyuncu, senarist ve yönetmen Türkan Şoray’ı tanıtan kısa filmin ardından, Rektör Yardımcısı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Ural, açılış konuşmasını gerçekleştirdi.



Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. M. Emin Karahan, Türkan Şoray’a fahri doktora unvanı verilmesi ile ilgili olarak; “Türkan Şoray sadece bir sanatçı olarak tüm halkın sevgisini kazanmakla kalmamış, Türk Sinemasında sanatçı kişiliği ile bir ekol olmuştur. Kalbinde taşıdığı samimi duygularla hiçbir toplumsal soruna kayıtsız kalmamış, ortak hafızamızda yıllardır yaşamakta olan filmleri bu aşkla yapmıştır. Türk Sinema tarihinde önemli, saygın bir yer edinmiş, sanatını en üstte tutmuş Türkan Şoray’a Beykent Üniversitesi Senatosu tarafından Fahri Doktora Unvanı verilmiştir” dedi.



Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Emin Karahan tarafından fahri doktora belgesinin takdim edilmesi ve cübbesinin giydirilmesinden hemen sonra Türkan Şoray duygularını paylaştı. Şoray; hayatın kendisine birçok güzellik verdiğini, Beykent Üniversitesi'nin değerli bilim insanları, akademisyenleri ve sinema öğrencileri değerlendirilerek böyle onurlandırılmanın ömrünün sonuna kadar unutamayacağı bir anı olacağını ve bu onuru ömrünün sonuna kadar gururlu taşıyacağını belirtti.



Çok yoğun katılımın olduğu tören, fuaye alanında Türkan Şoray kostümleri ve film afişleri sergisinin gezilmesi ile sona erdi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin