Türkan Şoray, 41 yıl sonra Elazığ'da

Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali'nin bu yılki onur konuklarından olan Türkan Şoray, Elazığ’a gidiyor.

Google Haberlere Abone ol
Türkan Şoray, 41 yıl sonra Elazığ'da

Türkan Şoray’ın rol aldığı 'Cemo' filmi seneler sonra Uluslararası Elazığ Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali ile can bulmaya hazırlanıyor.



Sinema Derneği Başkanı Serdar Kara,  41 yıl  aradan sonra Elazığ’a gelecek olan Türkan Şoray’ı  Elazığlı sinema severlerle buluşturmanın sevincini dile getirdi.  



Kara, 41 yıl önce 'Cemo' filmi çekimlerinde attan düşerek talihsiz bir an yaşayan Şoray’ın ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr Nihat İlhan ile de Türkan Şoray’ı bir araya getirerek Elazığ Devlet Hastanesine de bir ziyaret gerçekleştireceklerini belirterek, "Sinema Derneği tarafından 6 yıldır yapılan film festivali dünyada ilk kez Anneler Günü’ne adanmış bir festival olma özelliğini kazanan film festivalimizin her sene etkinliğini artırarak, Anadolu’nun unutulmaya yüz tutmuş değerlerine ışık olup, hafızalardan silinmeyecek organizasyonlarla farklı olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Festivalimiz içerisinde Aytaç Arman ve Türkan Şoray da  onur ödüllerini alarak ilimizden ayrılacaklardır." dedi.



Kara ayrıca, "Bu amaçla; bu sene de 12-17 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali kapsamında; Uzun metrajlı ulusal film gösterimi, Bosna Hersek uzun metrajlı film gösterimi, film söyleşileri, film ve atölyeler, resim ve fotoğraf sergileri, gala konserleriyle organizasyonumuza tüm Elazığ halkımızı davet ediyoruz." diye konuştu.






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin