'Türkan Saylan Sanat ve Bilim Ödülleri' sahiplerini buluyor!

Saylan, ölüm yıldönümünde sanat ödülleriyle anılıyor...

Google Haberlere Abone ol
'Türkan Saylan Sanat ve Bilim Ödülleri' sahiplerini buluyor!

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından, 2010 yılından bu yana düzenlenen Türkan Saylan 5. Sanat ve Bilim Ödülleri, bu akşam sahiplerini buluyor.  Her yıl Türkan Saylan’ın ölüm yıl dönümünde, adını ve anlayışını yaşatmak üzere düzenlenen ödül, bu yıl sanat kategorisinde “öykü” yazarlarını onurlandıracak.



Sezer Ateş Ayvaz, Prof. Dr. Aysel Çelikel (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği adına), Nursel Duruel, Emine Birsen Ferahlı, Turhan Günay (Seçici Kurul Başkanı), Selim İleri ve Mehmet Zaman Saçlıoğlu’ndan oluşan Sanat Seçici Kurulu, Türkan Saylan 5. Sanat Ödülü’nü, edebiyata uzun yıllar emek vermiş iki isme, Erendiz Atasü ve Behçet Çelik’e layık gördü.



18 Mayıs Pazartesi günü İş Sanat Kültür Merkezi’nde yapılacak olan “Türkan Saylan Anma ve Ödül Gecesi’nde sanat dalında “öykü”, bilim dalında “halk sağlığı” alanlarında ödüle değer bulunan eserler sahiplerini bulacak.



Sunuculuğunu Gülsen Tuncer’in yapacağı gece, yönetmenliğini Nurdan Arca’nın yaptığı “Türkan Saylan Anlatıyor” belgeseli ile başlayacak. ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel’in konuşmasından sonra ödül törenine geçilecek.



Ödül töreni sonrası Cihat Aşkın ve Mehru Ensari’nın vereceği keman ve piyano resitali ile gece sona erecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin