Türk yönetmen Hollywood Fringe Festivali'nde 300 oyun arasından aday gösterildi.

Bu yıl 4.sü düzenlenen Hollywood Fringe Görsel Sanatlar Festivali'nde Türkiyeli yönetmen, oyuncu Fulya Diner, HerSheMe oyunu ile aday gösterildi.

Google Haberlere Abone ol
Türk yönetmen Hollywood Fringe Festivali'nde 300 oyun arasından aday gösterildi.

11 yıldır Los Angeles'ta yaşayan, Los Angeles Theatre Academy'de oyunculuk bölümünde üç yıl konservatuar eğitimi aldıktan sonra iki yıl da Suzuki ve View Points eğitimi alan Fulya Diner'in yönetmenliğini yaptığı "HerSheMe", Hollywood Fringe Festivali'nde beş gün üstüste sergilendi. Oyun ayrıca 300 oyun arasından festival kapanışında Dans ve Fiziksel Tiyatro katagorisinde aday seçildi.





Festival ve oyuna ilişkin olarak Fulya Diner; "Oyunumuz festivalde Best of Fringe uzatmaları adı altında beş gün daha sahnelenmek üzere uzatıldı. Her yıl oyunları izleyen yapımcılar, seçtikleri oyunlara kendi tiyatrolarında ev sahipliği yapıyorlar. Bu bizim Tiyatro Roscious Company olarak çıkardığımız ilk oyunumuz ve Fringe deki ilk yılımız. Bu kadarını beklemiyorduk, uzatmalarda hiç tanımadığımız tiyatro izleyicisiyle ve tiyatrocularla tanışmış olduk. 





Oyunumuz ünlü şair  Langston Hughes’un Sorunlu Kadın şiirinden esinlenerek yazıldı. Şiir üzerinden bazı deneysel tekniklerle bu fiziksel hareket ve dans ağırlıklı oyunu çıkardık. Şiir textimizin bir parçası, daha sonra oyuna Mevlana Rumi’nin bazı sözlerini ve şiirlerini ekledik. Geri kalan texti yine deneysel bir takım tekniklerle, özellikle View Points teknikleri kullanarak biz yazdık.





Festivale bu yıl 300'e yakın oyun katıldı. Oyunumuzu ilk eleştiren Sapna Gandhi idi. Harika bir yazıydı, ekibimle okurken ağladık. Bu yazı sayesinde yapımcıların dikkatini çekmiş olduk. Yeni bir tiyatro kumpanyasının herhangi bir yapımcının güvenini kazanması hep zordur. Bob Legett adında bir diğer tiyatro eleştirmeni de oyunumuzdan nasıl etkilendiğini yazmış. “Sadece tiyatro sever değil, her sanat sever görmeli. Sanki bir sanat müzesi içerisinde bale izledim” diye eklemiş. Bir kaç gün önce de Bitter Lemons Los Angeles (Kaliforniya'nın en büyük online tiyatro gazetesi.) bizimle video roportajı yaptı. Best of Fringe adı altında Bitter Lemons' da yayınladı, biletlerimiz satılıyor. Çok heyecanlıyız. Bugün aldığımız bir habere göre Texas’a turneye gideceğiz. Bu oyunu açık havada, bir bahçede çıkarttım.





Bundan sonra çalışmalara devam. Bu kumpanyayla iki oyun daha çıkarmayı planlıyorum. Constance Strickland ve Memory Willis ile birlikte daha çok çalışmalara imza atacağız.



Gelecek planlarım olarak Türkiye'de çalışmalar yapmayı, Los Angeles'tan bir çalışma götürmeyi yada Türkiye'den bir projeyi buraya getirmeyi çok istiyorum. Amacım Türkiye ve Los Angelas arası tiyatro bağları kurmak, köprü olmak, hem orda hem burda tiyatro yapmak."



© MEDYATAVA-Özel




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin