Türk Yahudi Toplumu'ndan İsrail'e sert tepki: Şiddetle reddediyor ve kınıyoruz

İsrail'in Gazze'de hastane vurup katliam yapmasına Türkiye'de yaşayan Yahudiler de tepki gösterdi. Sosyal medya üzerinde bir açıklama yapan Türk Yahudi Toplumu, İsrail'in yaptığı sivil katliama tepki gösterdi ve 'şiddetle reddediyoruz ve kınıyoruz" denildi.

Google Haberlere Abone ol
Türk Yahudi Toplumu'ndan İsrail'e sert tepki: Şiddetle reddediyor ve kınıyoruz

İsrail'in Gazze'de hastaneye yönelik saldırı gerçekleştirmesi ve katliam yapması bütün dünyada yankı uyandırırken, Türkiye'de yaşayan Yahudiler de bu insanlık dışı katliama tepki gösterdi.

Sosyal medya üzerinde bir açıklama yapan Türk Yahudi Toplumu, İsrail'in yaptığı sivil katliama tepki gösterdi ve 'şiddetle reddediyoruz ve kınıyoruz" denildi.

Yapılan açıklamada, "Masum sivillerin her ne koşulda ve nerede olursa olsun -özellikle hastane, okul, huzurevi vb- hedef alınmalarını, katledilmelerini şiddetle reddediyor ve kınıyoruz! “Bu, uluslararası hukuk tarafından da insanın en temel beklentisi olan -yaşam hakkını- ortadan kaldıran bir durumdur”,  kabul edilir, savunulur, mazeret gösterilir HİÇBİR tarafı yoktur. Bu bağlamda devletimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin, huzurun acilen sağlanması için ilk günden beri gösterdiği çabaları destekliyor, tüm insanların bir an önce kalıcı bir barışa ulaştırılmalarını diliyoruz." denildi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler israil gazze hamas yahudi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin