Türk Telekom işçilerine taşeron zulmü

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Zorlu pandemi döneminin ağır yükünü sırtlayan emekçiler arasında yer alan Türk Telekom’un taşeron işçilerine yönelik alt işverenler tarafından haksız ve hukuksuz dayatmalar her geçen gün artarak devam ediyor” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Türk Telekom işçilerine taşeron zulmü

Tekin, “yaptığı yazılı açıklamada, Türk Telekom’da görev yapan taşeron işçilerin alt şirketler aracılığıyla "köle" gibi çalıştıklarını savunarak, "İki yılda bir alt taşeron şirketi değiştiği için işçilerin hak gaspına dikkat çeken Tekin, "Şirketlerin, işçilere vermesi gereken yol, yemek ve fazla mesai paraları verilmiyor. Yıllık izinleri kullandırılmamakta ve kullandırıldığı zamanda izin ücreti dahi verilmemektedir. Kısacası, Telekom’un taşeronları güvencesiz, geleceksiz köle gibi çalıştırılıyorlar" dedi.

Telekom yetkililerinin ve şirket yöneticilerinin taşeron işçileri "usulsüz bir şekilde" bayram demeden seyran demeden çalıştırdıklarını savunan Tekin "Hem iş yoğunluğu hem de yöneticilerin kanun tanımaz tutumu Telekom işçileri canından bezdirmiş durumda. Ağır iş yükü nedeniyle her yıl yüzlerce taşeron işçi uğradıkları hakaret, baskı ve mobingler nedeniyle istifa etmek zorunda kalmaktadır.” diye konuştu.

Türk Telekom’da çalışan taşeron işçilerin geçim sıkıntısının yanı sıra yoğun tempoda çalışmaktan şikâyetçi olduklarını belirten Tekin, “geç saatlere kadar çalıştırılıyorlar ama emeklerinin karşılığını bir türlü alamıyorlar.” dedi.

Türk Telekom yönetimi hizmet alımını taşeron şirketler yoluyla değil de kadrolu personel istihdam ederek yapmış olsa, daha kazançlı olacağını ifade eden Tekin, “Kamuda birden fazla maaş alan AKP’lilerin ve bürokratların sayısı hız kesmeden artmaya devam ederken, Türk Telekom işçilerin Anayasal hakkı olan sendikalaşmasına bile karşı duruluyor” dedi.

Her istedikleri kanunun meclisten hızla geçirenler bir torba yasa ile onlarca kanunu değiştirenler, KHK’lerle ilgili veya ilgisiz her konuda düzenleme yapanlar Taşeron işçilerin ve ailelerinin geleceğini söndürmeyin. Bu akıl dışı, hukuk dışı ve insanlık dışı taşeron işçi çalıştırma uygulamasına derhal son verin.” dedi

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin