Türk Telekom ilk çeyrekte ne kadar kar etti?

Türk Telekom Grubu 2013'ün ilk çeyreğini karla kapattı.

Google Haberlere Abone ol
Türk Telekom ilk çeyrekte ne kadar kar etti?

Türk Telekom Grubu CEO'su Hakam Kanafani, "Türk Telekom Grubu'nun büyüme ivmesi 2013'ün ilk çeyreğinde de devam etti. 2013 yılının tamamı için verdiğimiz rakamsal hedeflere paralel olarak, Grup gelirleri yıldan yıla yüzde 6 artışla 3,1 milyar TL'ye yükseldi. Büyüme stratejimiz çerçevesinde yatırımlarımız ilk çeyrekte 250 milyon TL'yi geçti. Saha dolabına kadar fiber altyapımız 4,7 milyondan fazla haneye ulaşırken eve/binaya kadar fiber altyapımızı 2,1 milyon haneye ulaştırdık" dedi. İSTANBUL (ANKA)- Türk Telekom, 2013 yılı birinci çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Grup gelirleri 2012 yılı aynı dönemine kıyasla yüzde 6,2 artarak 3,1 milyar TL düzeyinde gerçekleşti. 



Türk Telekom Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, yılın ilk çeyreğinde 254 milyon TL konsolide yatırım gerçekleştiren Türk Telekom Grubu, altyapı çalışmalarını hızla sürdürerek FTTC (saha dolabına kadar fiber) ile ulaşılan 4,7 milyon haneye ek olarak FTTH/B (eve/binaya kadar fiber) ile 2,1 milyondan fazla haneye fiber altyapısı sağladı. Yılın ilk çeyreğinde geniş bant müşteri sayısı 7,1 milyona ulaştı.



Türk Telekom Grubu CEO'su Hakam Kanafani Türk Telekom'un 2013 Yılı Birinci Çeyrek sonuçlarına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:" Türk Telekom Grubu'nun büyüme ivmesi 2013'ün ilk çeyreğinde de devam etti. 2013 yılının tamamı için verdiğimiz rakamsal hedeflere paralel olarak, Grup gelirleri yıldan yıla yüzde 6 artışla 3,1 milyar TL'ye yükseldi. Grup FAVÖK hem sabit hem de mobil tarafta gösterdiğimiz güçlü performansın soncu olarak 1,1 milyar TL'yi aştı.Büyüme stratejimiz çerçevesinde yatırımlarımız ilk çeyrekte 250 milyon TL'yi geçti. Saha dolabına kadar fiber altyapımız 4,7 milyondan fazla haneye ulaşırken eve/binaya kadar fiber altyapımızı 2,1 milyon haneye ulaştırdık."



-TTNET VE AVEA-



Hakam Kanafani değerlendirmesinde TTNET'in katma değerli hizmetlerle desteklenen yenilikçi çoklu paketleri müşterilerine sunmaya devam ettiğini belirterek, "Satış ve pazarlama kanalı ve müşteri hizmetlerinde yapılan iyileştirmeler ile 1. Çeyrekte net 73 bin yeni müşteri kazandı. Abone artışımız hızlandı ve son dört çeyreğin en yüksek artışı ile toplamda 7,1 milyon geniş bant müşterisine ulaştık. Buna ek olarak, geniş bant gelirlerimiz hem abone sayısının hem de kullanıcı başına ortalama gelirin artışı sayesinde yıldan yıla yüzde 12 arttı" dedi. Avea'nın performansına ilişkin olarak da Kanafani, "Birinci çeyrekteki yoğun rekabete rağmen, Avea güçlü büyüme performansını sürdürdü ve geçen yılın aynı dönemine kıyasla kârlılığını da arttırdı. Çeyrek bazında mobil gelirlerimiz yıldan yıla yüzde 17 artarak 917 milyon TL'ye yükseldi ve mobil FAVÖK yüzde 40 artarak 109 milyon TL olarak gerçekleşti. Pazardaki en yenilikçi tarifelerimiz sayesinde Türkiye'de mobil numara taşınabilirliğinin tartışmasız lideri olduk. Abone artışını sürdürdük ve net 240 bin yeni abone ile toplam abone sayımız 13,7 milyonu aştı. Özellikle 3G şebekesine odaklanarak mobil yatırımlarımıza devam ettik" dedi. 



-"HEM SABİT HEM MOBİL TARAFTA BÜYÜMEYE ODAKLANDIK"-



Türk Telekom Grubu'nun hem sabit hem de mobil tarafta büyümeye odaklandığına dikkat çeken Hakam Kanafani bu konuda şu değerlendirmeyi yaptı: 

"Sabit ses müşterilerimize pazardaki en değerli sabit ses paketlerini sunmaya devam ediyoruz. Özellikle üst paketlere geçen müşterilerimize tablet kampanyaları düzenliyoruz. Dakika paketlerine sahip abonelerimizin toplam abonelerimiz içindeki oranı artmaya devam ediyor.Hem sabit hem de mobil tarafta büyümeye odaklanmamız sayesinde pozitif sonuçlar elde etmeye devam ediyoruz. Büyümemizi destekleyen iki ana unsur olan mobil ve geniş bandın birleşik gelir payı toplam Grup gelirlerinin yüzde 55'ine ulaştı. Ayrıca, özellikle bilgi ve iletişim teknolojileri şirketlerimiz ile sektördeki AR-GE çalışmalarına da öncülük ediyoruz. Türkiye telekomünikasyon pazarında büyüyerek lider pozisyonumuzu sürdürebilmek için yakınsama stratejimizi uygulamaya devam edecek ve Grup sinerjilerinden en üst seviyede yararlanacağız." ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin