Türk Tabipleri Birliği'nin Başkanı Fincancı tutuklanmıştı...MHP Birliğin adından 'Türk' ifadesinin kaldırılması için kanun teklifi verdi

MHP'li Milletvekili  Ali Muhittin Taşdoğan Türk Tabipleri Birliği ibaresinin 'Tabipler Birliği' olarak değiştirilmesi için kanun teklifi verdi. KHK ile kamu hizmetlerinden çıkarılanların Birlik üyeliğine son verilmesini de istedi.

Google Haberlere Abone ol
Türk Tabipleri Birliği'nin Başkanı Fincancı tutuklanmıştı...MHP Birliğin adından 'Türk' ifadesinin kaldırılması için kanun teklifi verdi

MHP Gaziantep Milletvekili  Ali Muhittin Taşdoğan, 6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği kanununda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. Kanun teklifinde Türk Tabipleri Birliği ibaresinin 'Tabipler Birliği' olarak değiştirilmesi talep edildi.

Kanun teklifinde terör suçlarından mahkûm olanların ya da KHK ile kamu hizmetinden çıkarılanların üyeliklerin sonlandırılması istendi.

Hekimlerin Birliğe üye olmalarının zorunlu olmaktan çıkarılması da Taşdoğan'ın taleplerinden...

'TABİPLERİMİZİ RAHATSIZ ETMEKTEDİR'

Teklifin gerekçesinde, şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizin, milli güvenliğini tehdit eden, sınırlarımızdaki terör hareketlenmeleri ve milletin güvenliğini tehdit eden terör unsurların bertaraf edilirken, milletin can ve mal güvenliğini koruyan, vatan savunması yapan kolluk güçlerimizin moral ve motivasyonuna zarar veren açıklamalar, devlete karşı işlenecek en ağır suçtur. Milli birliğin tesisini zedeleyen açıklamalar ve kamuoyu vicdanını rahatsız eden beyanlar vermek tabip meslek mensuplarının ve STK'lerin işlevi olmamalıdır. TTB'nin, milli güvenlik meselelerinde bile terör odaklarıyla aynı görüşü savunması, vatan savunması yapan kolluk güçlerimizin moral ve motivasyonuna zarar vermesi, terör örgütlerinin savunuculuğunu yapan birliğin isminin başında 'Türk' ibaresinin geçmesi kamuoyu vicdanını ve aynı görüşü savunmayan ancak kamu dışında çalışmak için üye olmak zorunda kalan tabiplerimizi rahatsız etmektedir."

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla 27 Ekim'de tutuklanmıştı.

Afrin'e yönelik TSK harekatına Ocak 2018’de "Savaş bir halk sağlığı sorunudur" açıklaması yaparak karşı çıkan Türk Tabipleri Birliği o dönemde de tepki çekmişti. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin