Türk Tabipleri Birliği'nden medyaya uyarı!

Çin'den tüm dünyaya yayılarak on binlerce kişinin ölümüne neden olan Coronavirüs salgını nedeniyle Türk Tabipleri Birliği Etik Kurulu, medyanın görevlerini paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Türk Tabipleri Birliği'nden medyaya uyarı!

Türk Tabipleri Birliği Etik Kurulu, Coronavirüs nedeniyle dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarılarda bulundu.

İnsanların kitlesel olarak hayatını kaybettiği, ekolojik dengenin bozulduğu salgınların son örneğinin COVID 19 salgını olduğunu kaydeden Türk Tabipleri Birliği, bu konuda medyanın rolünü şöyle değerlendirdi:

"Medyanın da etik ilkelere uygun olarak verilen bilgilerin doğruluğunu sorgulamak, verilen bilgilerde eksik ve yanlışların olması durumunda kamuoyunu doğru bilgilendirmek sorumluluğu vardır. Salgınla mücadelede önemli rolü olan medyanın konuya popülist, kolaycı şekilde değil, etik duyarlılıkla, taşıdığı sorumluluğa uygun biçimde yaklaşması ve toplumda panik oluşturacak söylemlerden kaçınması son derece önemlidir. Aşırı kaygı uyandırmanın veya salgını önemsizleştirmenin bulaşıcı hastalıklarla mücadeleyi zaafa uğratacağı göz ardı edilmemelidir. Medya salgınla ilgili bilgilerin gizlenmesinin ortağı olamaz; hasta mahremiyeti bunun istisnasıdır.

Sosyal medya günümüz dünyasında bilgi yayılımına geniş olanaklar sunmaktadır. Yanlış bilginin sosyal medyada yayılmaması için; Sağlık Bakanlığı, emek ve meslek örgütleri, üniversiteler ve sağlık kurum ve kuruluşlarının güncel, kanıta dayalı ve doğru bilgiyle kamuoyunu aydınlatmaları önemlidir. Her bir bireyin, özellikle de hekimlerin doğrulanmamış bilgileri yaymama konusunda etik bir sorumluluğu bulunmaktadır."

Salgınlara Yönelik Türk Tabipleri Birliği'nin Etik Kurulu Görüşünün tamamı okumak için tıklayınız.

Etiketler coronavirüs medya
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin