Türk şirket National Geographic'e belgesel oldu

Kanalın ünlü markaların yer aldığı Mega Fabrikalar belgesel serisine giren Türkiye’nin ilk markası oldu.

Google Haberlere Abone ol
Türk şirket National Geographic'e belgesel oldu

Vestel, National Geographic Channel’in dünyaca ünlü markalara yer verdiği Mega Fabrikalar belgesel serisine giren dünyanın ilk elektronik ve beyaz eşya firması, Türkiye’nin ise ilk markası oldu. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan “Bu efsanevi seriye Türkiye’nin Vestel City ile girmesi Vestel çalışanları için olduğu kadar ülkemiz için de gurur verici. Avrupa’nın en büyük fabrikası Vestel City’de ürettiğimiz ürünleri 140 ülkeye ihraç ediyoruz. 500’ün üzerinde markaya günde 76 bin ürün, yılda 15 milyon elektronik ve 7 milyon beyaz eşya üretebiliyoruz ” dedi. Fox International Channels Afrika ve Avrupa Başkanı Jesus Perezagua “Mega Fabrikalar National Geographic Channel’ın tüm dünyada izlenme rekorları kıran ve global markalara ev sahipliği yapan belgesel dizisi. Bu markalar arasına Vestel’i katmış olmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu. 

 

Dünyanın en büyük belgesel kanallarından National Geographic Channel’ın efsanevi Mega Fabrikalar belgesel serisine giren ilk Türk markası Vestel oldu. “Mega Fabrikalar: Vestel” bölümü izleyicilere 1 milyon metrekarelik alanıyla Vestel City’nin kapılarını açıyor. Bugüne kadar Coca-Cola, Ferrari, Boeing, Jack Daniels, Lego, Ikea, Lamborghini gibi dünya çapında farklı sektörlerden 70’i aşkın global markanın yer aldığı seride Vestel elektronik ve beyaz eşya sektöründen belgesele seçilen dünyanın ilk markası oldu. Vestel’in Mega Fabrikalar’a seçiminde üretim kapasitesi, kapalı alan büyüklüğü, üretim hızı ve çalışan sayısı gibi kriterler göz önüne alındı.



Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Mega Fabrikalar belgesel serisinin sıkı takipçilerinden biri olduğunu belirterek “Bu efsanevi seriye Türkiye’nin Vestel City ile girmesi Vestel çalışanları için olduğu kadar ülkemiz için de gurur verici. 2003’te resmi açılışı yapılan Vestel City’nin kapılarını 10. yılında bütün dünyaya açmaktan mutluyuz” dedi.



Erdoğan, Vestel City’nin üretim hacmi ve Vestel’in finansal performansına ilişkin şunları söyledi:



“ Bu elektronik şehir bir günde 76 bin ürün, yılda 15 milyon elektronik ve 7 milyon beyaz eşya üretme kapasitesine sahip. Vestel City’de ürettiğimiz ürünlerin yüzde 88’ini 140 ülkeye ihraç ediyoruz. Dünya çapında 500’ün üzerinde markaya her yıl 4 binden fazla televizyon çeşidi üretiyoruz. LCD TV’de Avrupa pazarında yüzde 21 payla ikinci sıradayız. Türkiye’nin toplam TV ihracatının yüzde 88’ini tek başımıza gerçekleştiriyoruz. 2012’de elde ettiğimiz 2,9 milyar dolar ihracatla son 15 yıldır dayanıklı tüketimde Türkiye’nin ihracat şampiyonluğunu elde tutuyoruz.”



Fox International Channels Afrika ve Avrupa Başkanı Jesus Perezagua Vestel markasının Türkiye’nin global marka yaratmaktaki en büyük başarılarından biri olduğunu düşündüğünü belirterek “Yüksek üretim kapasitesi, yüzlerce markaya üretim yapması ve ihracat hacmiyle bir mega fabrika olduğunu kanıtladı. Mega Fabrikalar National Geographic Channel’ın tüm dünyada izlenme rekorları kıran ve dünya çapında ün yapmış global markalara ev sahipliği yapan belgesel dizisi. Bu markalar arasına Vestel’i katmış olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz” dedi. 



Çekimlerde Ahmet Zorlu’nun da çalışma rutini mercek altına alındı



“Mega Fabrikalar: Vestel” belgeseli için 6 kişilik bir ekip Vestel City’de 12 gün süren çekimler sonunda saatlerce görüntü aldı. Çekimlerde Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu prodüksiyon ekibi ile tüm fabrikaları dolaşarak haftalık rutininin mercek altına alınmasına izin verdi. Mega Fabrikalar formatı ve çekim teknikleriyle hazırlanan 45 dakikalık belgeselin prömiyeri 24 Mart Pazar günü saat 22:00’de National Geographic Channel’da yayınlanacak. Belgeselin Türkiye’nin ardından dünyanın farklı ülkelerinde de yayınlanması planlanıyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin