Türk Sineması Kosova yolcusu

Prizren Türk Film Festivali, Kosovalı sinemaseverlerle buluşuyor.

Google Haberlere Abone ol
Türk Sineması Kosova yolcusu

T.C. Prizren Başkonsolosluğu tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilecek 'Prizren Türk Film Festivali' 8-15 Eylül tarihleri arasında 10 Türk filmi için perdelerini açacak.



Geçtiğimiz yıl yine bir sinema etkinliğiyle açılışı yapılan T.C. Prizren (Kosova) Başkonsolosluğu zengin bir tarihi geçmişi paylaştığımız Kosova ile sinema aracılığıyla buluşmak ve nüfusunun büyük bölümünü soydaşlarımızın oluşturduğu tarih ve kültür şehri Prizren’i Türk sinemasıyla tanıştırmak amacıyla, 8-15 Eylül 2017 tarihleri arasında, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle “Prizren Türk Film Festivali” düzenliyor.



Etkinlik 8 Eylül Cuma akşamı, Balkanların en eski açık hava sinemalarından Lumbardhi Sineması’ndaki Gala Gecesi ve açılış filmi 'Dedemin İnsanları'nın gösterimiyle başlayacak. Festival programında; Türk sinemasına damgasını vuran ve Kosovalı sinemaseverlerin talepleri doğrultusunda seçkisi gerçekleştirilen filmler gösterime girecek.



Balkanların en önemli belgesel ve kısa film festivallerinden 'Dokufest'e evsahipliği yapan 'Dokukino' sinemasında gösterilecek filmler; Annemin Yarası, Eşkiya, Ekşi Elmalar, Tatlım Tatlım, Kelebeğin Rüyası, Olanlar Oldu, İftarlık Gazoz, ​Tanrı Misafiri,​Kalandar Soğuğu ve Dedemin İnsanları...



Ediz Huna'a 'Yaşam Boyu Başarı' ödülü



Kosova Prizren'de gerçekleştirilecek Prizren Türk Film Festivali'nin bu ilk yılında, Türk Sineması'nın duayen ismi Ediz Hun'a ​'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' takdim edilecek.



Öğrencilik yıllarında sinemaya ilgi duyan ve ilk filmini 1963 yılında çeken Ediz Hun, 60’lı ve 70’li yıllarda çevirdiği Hıçkırık, Son Kuşlar, Sabah Yıldızı, Yaralı Kalp, Ateşli Çingene, Güllü Geliyor Güllü ve Ağlıyorum  filmleriyle Türk izleyicisinin kalbinde taht kurdu. Bugüne kadar 140’ın üzerinde filmde rol alan sanatçı, aşkı için her şeyi göze alan, sevdiğine derin şefkatle yaklaşıp onu güven duygusuyla sarıp sarmalayan ideal erkek rolleriyle unutulmaz filmlere imza attı.



Ediz Hun'a ödülü, 8 Eylül Cuma akşamı, Balkanların en eski açık hava sinemalarından Lumbardhi Sineması’ndaki Gala Gecesi'nde takdim edilecek. Festival kapsamında Ediz Hun'un başrolünü Hülya Koçyiğit ile paylaştığı Tanrı Misafir filmi de gösterilecek.



Çağan Irmak ve Yiğit Özşener Prizren'de



Prizren Türk Filmleri Festivali, 8 Eylül Cuma akşamı, Balkanların en eski açık hava sinemalarından Lumbardhi Sineması’ndaki Gala Gecesi ile perdelerini açacak. Gala gecesinde, Türk sinemasında gişe rekorları kıran filmlerin yönetmeni/senarist Çağan Irmak ile usta oyuncu Yiğit Özşener de Kosovalı sinema severleri selamlayacaklar.



Festival programında Dedemin İnsanları ve Unutursam Fısılda filmleri gösterilecek olan Çağan Irmak, 9 Eylül Cumartesi günü Dokukino Sineması'nda "Çağan Irmak Sineması" konulu bir söyleşiye de katılacak.



Türk Sineması Kosova yolcusu


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin