Türk sineması kitap oldu

Yazar Serkan Türk'ün, 23 farklı kentte yaşayan 53 yazarın Türk sinemasının yüz yıllık tarihi hakkında görüşlerini alarak hazırladığı 'Yüzyıllık Perde' adlı kitabı önümüzdeki ay okuyucuyla buluşacak.

Google Haberlere Abone ol
Türk sineması kitap oldu

Türk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk sinemasının, günümüze kadar hiçbir kopyasına ulaşılamasa da ilk Türk filmi kabul edilen "Ayastefanos'daki Rus Abidesinin Yıkılışı"nın çekilmesinin ardından 100 yılı geride bıraktığını ifade etti.



Yerli sinemanın 100. yılında tanınan yazar ve şairler birer Türk filminden yola çıkarak kişisel hikayelerini, bir dönemi ve toplumsal değişimleri kaleme aldığını vurgulayan Türk, "Ülkemizin 23 farklı kentinde yaşayan 53 yazar ayrı ayrı filmlerden yola çıkarak hikayelerini yazdı" dedi.



Serkan Türk, Yüzyıllık Perde adını taşıyan kitabın önümüzdeki ay okuyucularla buluşmasının beklendiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:



"Ahhh Belinda’dan, Selvi Boylum Al Yazmalı’ma, Kış Uykusu’ndan Muhsin Bey’e, Masumiyet’ten Züğürt Ağa’ya çok sayıda filmin yazar hikayeleriyle bir arada sunulduğu özel çalışma olacak. Yüzyıllık Perde adlı kitap geçmiş yüzyılın anılarda yer etmiş oyuncularını, yönetmenlerini ve toplumun değişen hikayelerini anlatması bakımdan ilk olma özelliği taşıyor. Kitap üzerinde yaklaşık 2,5 yıldır çalışıyorum. İyi bir eserin ortaya çıkacağına inanıyorum. İnşallah okuyucular da bu çalışmayı beğenir."



Yaklaşık 350 sayfalık kitapta bazı film afişlerinin de yer alması planlanıyor. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin