Türk savunmasının 'özel maddesi' tv100'de! Savunma sanayisinde çığır açacak... Dünyada sadece birkaç ülke üretebiliyor

tv100'ün ilgiyle izlenen programı Başak Şengül ile Doğru Yorum'da Mete Yarar, Miilux OY tarafından üretilen ve savunma sanayinde çığır açacak denizaltı çeliğini "Bir ülkenin çelikte, geleceği, nirvanası denizaltı çeliğini üretmektir. Yerin 300 metre altına dalacak, basınca dayanabilecek, birçok farklı özelliğe sahip olacak bir çeliği üretmek Türkiye’nin çelik üretiminde geleceği zirvedir. Bu başarının ötesidir" sözleriyle tanıttı.

Google Haberlere Abone ol

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, gazeteci Nedim Şener, Emekli Hava Korgeneral Dr. Erdoğan Karakuş, CHP 23. Dönem Milletvekili Mehmet Sevigen, Başak Şengül ile tv100'de Doğru Yorum programına konuk oldu.

"BU BAŞARININ ÖTESİDİR"

OYAK'ın 2019 yılında bünyesine kattığı zırh çeliği üreticisi Miilux OY tarafından üretilen denizaltı çeliğini Yarar tv100 yayınında "Bir ülkenin çelikte, geleceği, nirvanası denizaltı çeliğini üretmektir. Yerin 300 metre altına dalacak, basınca dayanabilecek, birçok farklı özelliğe sahip olacak bir çeliği üretmek Türkiye’nin çelik üretiminde geleceği zirvedir. Bu başarının ötesidir." sözleriyle anlattı. 

"TÜRKİYE’NİN MİLGEM’DEN SONRA YAPACAĞI EN ÖNEMLİ PROJE MİLDEN’DİR"

Yarar "OYAK kurumu Finlandiya’daki Miilux şirketini satın alıyor. Bu şirketin alımındaki amaç Altay tankının çeliğini üretmekti. O şirket şuanda bunun da ötesine geçerek denizaltı çeliğini üretti. Denizaltı çeliğini birkaç ülke üretiyor. O çeliği verirlerse verirler, vermezlerse üretemezler. Türkiye’nin MİLGEM’den sonra yapacağı en önemli proje MİLDEN’dir. Milli Denizaltı’nın en önemli etkenlerinden biri olan denizaltı çeliği de üretildi." ifadelerini kullandı.

Kaynak: tv100.com
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin