Türk öğrenciden büyük gurur. Ahmet Cem Karadeniz Columbia Üniversitesi Mühendislik okulunu hem birincilikle hem de madalya ile bitirdi

Columbia Üniversitesi Mühendislik okulunu ilk kez bir Türk öğrenci birincilikle bitirdi. Ahmet Cem Karadeniz aynı zamanda Columbia Mühendislik Okulu’nun en yüksek onuru olan ve okul birincisine takdim edilen Illig Madalyası’nı, etik, ahlaki ve eşitlikçi girişimlerde bulunan öğrencilere verilen Principled Action King’s Crown Leadership Excellence Ödülü’nü ve Makine mühendisliği departmanının en prestijli iki ödülünden biri olan William A. Hadley Ödülü’nü aldı ve ismi departmanın duvarına asıldı.

Google Haberlere Abone ol
Türk öğrenciden büyük gurur. Ahmet Cem Karadeniz Columbia Üniversitesi Mühendislik okulunu hem birincilikle hem de madalya ile bitirdi

Türk öğrenci Ahmet Cem Karadeniz, Columbia Üniversitesi tarihine geçti. Columbia Üniversitesi Mühendislik okulunu ilk kez bir Türk öğrenci birincilikle bitirdi. Ahmet Cem Karadeniz aynı zamanda Columbia Mühendislik Okulu’nun en yüksek onuru olan ve okul birincisine takdim edilen Illig Madalyası’nı, etik, ahlaki ve eşitlikçi girişimlerde bulunan öğrencilere verilen Principled Action King’s Crown Leadership Excellence Ödülü’nü ve Makine mühendisliği departmanının en prestijli iki ödülünden biri olan William A. Hadley Ödülü’nü aldı ve ismi departmanın duvarına asıldı.

Liseyi üçüncülük ile bitiren ve mezuniyetinde Ayfer Yeniçağ Onur Ödülü’ne layık görüldü. 2018 senesinde liseden mezun olan Ahmet, üniversite eğitimine Columbia Üniversitesi’nde devam etti ve Makine Mühendisliği ana dalı ve Girişimcilik ve İnovasyon yan dalı ile mezun oldu. Columbia Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen törende mezuniyet konuşmasını gerçekleştirdi. 

NASA YARIŞMASINA SEÇİLEN PROJEDEYDİ

Columbia Makine Mühendisliği Departmanı ve Prof. Sinisa Vukelic’in lazer destekli noninvaziv kalıcı vizyon düzeltmesi araştırması bünyesinde Brookhaven National Laboratory’de kullanılmaya başlanan parça tasarladı. Ayrıca, sınıf arkadaşları ile Columbia Space Initiative kulübündeki çalışmalarıyla NASA’nın Student Payload Opportunity with Citizen Science (SPOCS) yarışmasına seçilen 5 üniversite takımından birinin parçası olup, mikro yerçekimi ortamında bakteri üremesinin karakteristiklerini araştıran uzay seyahatine dayanıklı deney tasarladı ve Space-X roketi ile Aralık 2021’de Uluslararası Uzay İstasyonu’na yolladı.

"TÜRKİYE'YE FAYDALI OLMAK İÇİN ÜRETECEĞİM"

Elde ettiği başarılarda ailesinin, ülkesi için fikir üretmenin ve Hisar Okulları’nın katkısı olduğunu belirten Karadeniz; ‘’Hisar Okulları yurt dışına öğrenci yollayan belli başlı okullar arasında çok kuvvetli bir yere sahip. Ayrıca öğrencilerinin bilim, sanat, spor alanlarında kendi yeteneklerini keşfetmesine destek olan bir eğitim sistemi var.’’ dedi. Çalışma hayatına ABD’de adım atacak olan Karadeniz, dünyanın neresinde olursa olsun, Türkiye’ye faydalı olmak için düşünmeye ve projeler üretmeye devam edeceğinin de altını çizdi. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin