Türk öğrenci Sertaç Taşpınar, Ukrayna'da yaşadığı dehşeti anlattı. Medyatava TV'nin YouTube kanalına konuk olan Taşpınar, hükümete seslendi

Ukrayna'da öğrenim gören Sertaç Taşpınar Medyatava TV'nin YouTube kanalına konuk oldu ve yaşadıkları dehşet anlarını aktardı. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle eğitim hayatlarına ara vermek zorunda kalan yaklaşık 6 bin öğrenci gelecekleri için kaygılı. Aynı zamanda ülkeye dönüş yapan erkek öğrencilerden askerliklerini ertelemek isteyen öğrenciler de zor durumda.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Türk öğrenci Sertaç Taşpınar, Ukrayna'da yaşadığı dehşeti anlattı.  Medyatava TV'nin YouTube kanalına konuk olan Taşpınar, hükümete seslendi

Medyatava TV'nin YouTube kanalına konuk olan Sertaç Taşpınar, Rusya'nın işgali sonrası eğitim hayatına ara vermek zorunda kalan öğrencilerden biri.

Taşpınar yaşadıkları dehşet anlarını, gelecek kaygılarını ve sorunlarını Medyatava TV'ye anlattı. 

Bir gün aniden savaşa uyandıklarını belirten Sertaç Taşpınar üç gün içinde tahliye edilebildikleri için şanslı olduklarını ifade etti.

Türkiye'ye dönen yaklaşık 6 bin öğrencinin ise kendisi gibi mağdur olduğunu ve gelecek kaygısı taşıdıklarını vurguladı. Öğrenciler Türkiye'deki eğitim sisteminde denklik alamayacakları yönünde kaygılı. 

İşte Sertaç Taşpınar'ın yaşadığı dehşet anlarını ve mevcut sorunlarını anlattığı açıklama:

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin