Türk müziğinin acı kaybı... Attila Özdemiroğlu yaşamını yitirdi

Bir süredir kanserle mücadele eden müzisyen Atilla Özdemiroğlu'ndan acı haber geldi.

Google Haberlere Abone ol
Türk müziğinin acı kaybı... Attila Özdemiroğlu yaşamını yitirdi

Hürriyet'te yer alan habere göre, bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören müzik dünyasının dev ismi Attila Özdemiroğlu bu sabah hayatını kaybetti.



Attila Özdemiroğlu'nun Gayrettepe’deki Florence Nightingale Hastanesi’nde saat 09.30'da çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdiği öğrenildi. Attila Özdemiroğlu 73 yaşındaydı.



Usta sanatçının pazar günü hastaneye yatırıldığı öğrenildi. Attila Özdemiroğlu'nun ölümü sanat dünyasını yasa boğdu. Acı haberin ardından ünlü isimler hastaneye akın etti. Özdemiroğlu'nun yakın dostu Sezen Aksu da hastaneye giderek, aileye baş sağlığı diledi. 



' HOCAM BU SEFER ADAY OLMAYIN ' DEDİK AMA...



MESAM Yönetim Kurulu Üyesi Ali Haydar Timisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özdemiroğlu'nun Türk müziğinin yetiştirdiği duayen, usta sanatçılardan biri olduğunu dile getirerek, Türkiye'nin çok önemli bir müzik adamını kaybettiğini anlattı.



Özdemiroğlu'nun, MESAM'ın telif mücadelesinde de çalışan bir nefer gibi olduğunu kaydeden Timisi, MESAM'ın mart ayında genel kurul toplantısı yaptığını belirterek, şunları kaydetti:



"Biliyorsunuz kanser tedavisi görüyordu. Tedavi sürecini de başarıyla atlatmıştı. Kendisine de özellikle rica etmiştik. Hem ben şahsen söyledim hem de yönetim kurulu üyelerimiz rica etti; 'Hocam bu sefer aday olmayın. Bu yoğun temponun içinde sağlığınız daha önemli' dedik ama o, 'Hayır, bu benim yaşam sebebim. Çocuklarıma bırakacağım ne varsa, onun mücadelesini ben burada veriyorum. Onun için bırakmayacağım ve yeniden aday olacağım' demişti. Böyle bir şevkle son anına kadar mücadelenin içindeydi. Dün de hastaneyle ilgili sıkıntıları nasıl aşarız diye uğraşırken,sabah bu haberle üzüntüye boğulduk."



Özdemiroğlu, Züğürt Ağa, Muhsin Bey, Adı Vasfiye, Ağır Roman gibi Türk sinema tarihine damga vuran birçok filmin unutulmaz müziklerini de hazırlamıştı. 



HASTANEDEN İLK AÇIKLAMA: AİLE SÖZLÜ AÇIKLAMA İSTEMEDİ



Attila Özdemiroğlu geçtiğimiz pazar günü kaldırıldığı Florence Nightingale Hastanesi'nde bu sabah hayatını kaybetti. Hastane adına yazılı bir basın açıklaması yapan Dr. Okan Özçeker açıklamada şunları söyledi:



Ünlü söz yazarı ve bestekar sayın Mehmet Attila Özdemiroğlu, 2014 yılından beri yakalandığı akciğer kanseri nedeniyle hastanemiz yoğun bakım ünitesinde tedavi görmekteyken çoklu organ yetmezliğiyle doktorlarımızın yaptığı tüm tıbbi müdahalelere rağmen, 20.04.2016 tarihinde saat 09.30 'da hayatını kaybetmiştir.



Özdemiroğlu ailesinin sözlü basın açıklaması yapılmasını kabul etmemesi hassasiyetiyle yazılı basın bildirisi uygun görülmüştür.



Türk müziğinin acı kaybı... Attila Özdemiroğlu yaşamını yitirdi



Attila Özdemiroğlu'nun ardından...



Ferhat Göçer



Değerli müzik adamı... Üstadım, ağabeyim #Attilaözdemiroğlu vefat etti.... Çok üzgünüm ... Allah'tan rahmet diliyorum... Başımız sağolsun...



Aykut Gürel



Hocam, ağabeyim, tanıdığım en zarif insan Attila Özdemiroğlu. Mekanın cennet olsun. çok üzgünüm.



İrem Derici



Cidden çok çok üzüldüm. Bir devir daha bitti dediklerinden... Huzurla uyusun büyük usta #AttilaÖzdemiroğlu...



Suat Suna



Attila Özdemiroğlu...Müzik dünyası önemli bir değerini daha kaybetti. Başımız sağ olsun.



Armağan Çağlayan



Çok çok üzüldüm. Nurlar içinde uyu Attila Abi.



Çiğdem Batur



Büyük üstad Rabbim rahmet eylesin Sevenlerinin ve yakınlarının başı sağolsun. 



Onur Görgün



Attila Özdemiroğlu 'na Allah'tan rahmet diliyorum.önemli bir müzik adamını daha kaybettik. Çok üzgünüm.



ATİLLA ÖZDEMİROĞLU KİMDİR?

Türk müziğinin acı kaybı... Attila Özdemiroğlu yaşamını yitirdi - Resim : 2
5 Ocak 1943 tarihinde Ankara'da doğan Özdemiroğlu, uzun yıllardır müzik dünyasında besteci ve aranjör olarak çalıştı. Türkiye'nin en ünlü isimlerinin birlikte çalıştığı Özdemiroğlu, 7 Altın Portakal Ödülü sahibidir. 1995 yılında Hepgül Hepbir ile evlenen ve dört çocuk babası olan ünlü sanatçının müziğe ilgisi çocuk yaşta müzik aletleri çalmasıyla başladı ve Ankara Atatürk Lisesi'nde öğrenciyken müzik topluluklarına ve etkinliklere katıldı.



1966 yılında Durul Gence 5 orkestrasına giren Özdemiroğlu, bundan sonra da çeşitli orkestralarda görev aldı.



1975 yılından itibaren 7 kere Eurovision için Türkiye'yi temsil eden bestelere imza atan Özdemiroğlu, tiyatro oyunlarında ve bir sürü filmde de görev aldı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin