Köpüklü bir Türk kahvesinin sırrı şekerdeymiş. Türk kahvesinin bol köpüklü olmasını istiyorsanız cezveye önce şeker, sonra kahve, sonra soğuk su koyun

İyi ve bol köpüklü, herkesi kıskandıracak bir Türk kahvesi yapmanın sırrı ortaya çıktı, bu konuda uzmanlar tavsiyelerde bulundu. Her şeyden önce hazırladığınız Türk kahvesinin bol köpüklü ve lezzetli olmasını istiyorsanız, koyduğunuz malzemelerin sıralamasına dikkat edecekseniz. İlk malzemeniz, kullanıyorsanız tabi, şeker olması gerekiyor. Ve asıl püf noktası ise cezveye koyacağınız su. Bu suyun kesinlikle soğuk olması gerekiyor. İşte size iyi kahve yapmanın püf noktası.

Google Haberlere Abone ol
Köpüklü bir Türk kahvesinin sırrı şekerdeymiş. Türk kahvesinin bol köpüklü olmasını istiyorsanız cezveye önce şeker, sonra kahve, sonra soğuk su koyun

Türk kahvesi anneannelerimizde için önemli bir yeri vardır.Osmanlı zamanından günümüze kadar gelen en güzel içeceklerdendir. Bu nedenle pişirirken usulüne göre pişirmek gerekir.

Yavaş yavaş titizlikle yapılan Türk kahvesinin köpüklüsü makbuldür. Türk kahvesinin köpüklü pişirmek ayrı bir sorundur. Ne yaparsam yapayım Türk kahvesinin köpüklü yapamıyorum diyorsanız işte bu püf nokta tam size göre.

Miktarı:

Bir fincan Türk kahvesine ağrına kadar dolu bir tatlı kaşığı kahve koymanız gerekir.

Orta şekerli kahvede; Her fincana 2 adet kesme şeker

Az şekerli kahvede; 1 adet kesme şeker

Şekerli kahvede; 2 buçuk kesme şeker

Köpüklü bir Türk kahvesinin sırrı şekerdeymiş. Türk kahvesinin bol köpüklü olmasını istiyorsanız cezveye önce şeker, sonra kahve, sonra soğuk su koyun

Hazırlanışı:

Kahveyi köpüklü yapmak istiyorsanız ilk olarak cezveye şeker koymanız gerekir.

İlk önce şeker sonra kahve daha sonrada soğuk su koymanız gerekir.

Kahveyi pişirirken ocağa koymadan önce karıştırmalısınız. Kahveyi ocağa koyduktan sonra fazla karıştırılmamalı ve pişmesini beklemeliyiz.

Kahvenizin piştiğini gördüğünüzde üzerindeki köpükleri kahve fincanlarına koyabilirsiniz. Sonda kahvenizi 2-3 saniye ocakta tutun son olarak da kahveleri fincanlara dökebilirsiniz.

 Türk kahvesinin faydaları nelerdir?

Düzenli olarak kahve içmek, kalın bağırsak ve kolon kanserini %25, bağırsak kanseri riskini ise %45 oranda azaltır. Vücuda enerji vererek uyanık kalmayı sağlar. Yemekten sonra içilen bir fincan Türk kahvesi, sindirimin rahatlamasını sağlar. Şekersiz içildiğinde mide ve kilo problemlerine iyi gelir. Türk kahvesi, düşünme gücünü de olumlu yönde etkiler. Uyarıcı özelliği olduğu için, beyni sinyallere karşı daha açık bir hale getirilir. Kolesterolü düşürür, kalp ve damar sağlığını korur. Meme kanseri riskini azaltır. %40 oranında ağrı kesici etkisi sağlar.
Daha kolay nefes almayı sağlar. Parkinson ve diyabet rahatsızlıklarını önlemeye yardımcıdır. Depresyon etkilerini azaltır, stresi giderir. Pankreas kanseri riskini azaltır. Sosyalleşmeye yardımcı olur. Hafızayı güçlendirir. Metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımına destek olur.

 

 Günde Kaç Fincan Kahve İçilmelidir?

Her üründe olduğu gibi kahvenin fazla tüketilmesi de zararlıdır. Türk kahvesinin faydalarından yararlanabilmek için, ölçülü miktarda tüketilmesi önerilir. Günde 2 fincan Türk kahvesi içilmesi, idealdir. 2 fincandan daha fazla tüketildiğinde zararlı etkileri ortaya çıkmaya başlar.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin