TÜRK-İŞ çok tartışılan asgari ücret rakamını yalanladı: Genel Başkan Ergün Atalay'ın sözleri çarpıtılıyor

Asgari ücret zammına ilişkin açıklaması tepki çeken Başkan Ergün Atalay'ın sözleri ile ilgili TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu'ndan açıklama geldi. Türk-İş'ten konuya ilişkin yapılan açıklamada, pazarlıkta alt sınırın 14 bin 25 lira olduğu haberlerinin gerçeği yansıtmadığı ve taban fiyatın masada bulunan komisyon üyelerinin kararıyla belirleneceği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
TÜRK-İŞ çok tartışılan asgari ücret rakamını yalanladı: Genel Başkan Ergün Atalay'ın sözleri çarpıtılıyor

Asgari ücret zammına ilişkin gazetecilere açıklama yapan ve "Açlık sınırından bir pazarlık olmaz onun üzerinden bir pazarlık olur" diyen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay,  asgari ücret pazarlığında alt sınırın 4 kişilik bir ailesinin açlık sınırı olan 14 bin 25 lira olduğunu işaret etmişti.

Özellikle sosyal medya üzerinden gösterilen tepkiler sonrası Türk-İş Yönetim Kurulu'ndan konu ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, pazarlıkta alt sınırın 14 bin 25 lira olduğu haberlerinin gerçeği yansıtmadığı ve taban fiyatın masada bulunan komisyon üyelerinin kararıyla belirleneceği belirtildi.

GERÇEĞİ YANSITMIYOR

TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, Genel Başkan Ergün Atalay'ın asgari ücret konusunda bir televizyon kanalına verdiği röportajda, muhabirin açlık sınırı ile ilgili sorusuna, "Açlık sınırından bir pazarlık olmaz. Onu konuşmanın bir anlamı yok." karşılığını verdiği belirtildi.

Bu yöndeki ifadelerin, basın yayın organlarında çeşitli başlıklarla servis edildiğinin aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"TÜRK-İŞ'in 2024 yılı asgari ücret ile ilgili taban fiyatı belli oldu ve TÜRK-İŞ'in asgari ücret teklifi netleşti, şeklinde çıkan haberlerin hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır. Komisyon toplantılarının ardından masada bulunan komisyon üyeleri bu kararı verecektir."

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin