Türk heykel sanatçıları İsrail'de mahsur kaldı. İsrail - Hamas çatışıyor, Türk vatandaşları ülkelerine dönemiyor: Biletler 2 bin liradan 25 bin liraya fırladı, seferler iptal oldu

İsrail - Hamas arasındaki kanlı çatışmalar sürerken İsrail'de bulunan diğer vatandaşlar gibi Türk heykel sanatçıları da İsrail'de mahsur kaldı. MedyaTava TV'ye konuşan ve çok özel açıklamalarda bulunan Haifa'da mahsur kalan heykel sanatçısı Evrim Kılıç, 20 Ekim olan dönüş biletini 10 Ekim'de değiştirmek istediğini ancak biletlerin 2 bin liradan 25 bin liraya fırladığını söyledi. Sanatçı Kılıç ve diğer Türk vatandaşları seferlerin iptal edilmesi sonucu ülkede mahsur kaldı.

Google Haberlere Abone ol

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar 7 Ekim'den bu yana sürüyor. Aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu İsrail vatandaşlarını taşıyan Türk Hava Yolları ve Pegasus seferleri durdurma kararı aldı.

Ancak bu karar sonrası İsrail'de bulunan Türk vatandaşları ülkede mahsur kaldı. MedyaTava TV’den İlke Özalp, İsrail Haifa’ da bulunan heykel sanatçısı Evrim Kılıç’a bağlanarak, oradaki son durumu sordu ve mahsur kalan Türk vatandaşlarının ihtiyaçlarını öğrendi. Sanatçı Evrim Kılıç, 20 Ekim’de Türkiye’ye dönüş biletini 10 Ekim olarak değiştirdiğini ancak havalimanında seferlerin iptal olduğunu ve ülkesine dönemeyeceğini öğrendiğini, ardından da 14 ekim için bilet aldığını ve sefer iptalleri devam ettiği için ne zaman dönebileceğini bilmediğini söyledi.

BİLET FİYATLARI BİR ANDA FIRLADI

Ülkesine dönmek istediği çağrısı yapan Kılıç, özellikle de uçak bileti fiyatlarının savaşın başladığı cumartesi günü  bir kaç saatte 2 bin liradan 20-25 bin liraya yükseldiğini, savaş ortamında fırsatçılık yapan Pegasus Havayollarını kınadığını da belirtti.

Haifa’da bulunan Evrim Kılıç, İsrail’in kuzey bölgesinde oldukları için, güney bölgesinde yaşanan savaş anlarını yaşamadıklarını ve gündelik yaşamın devam ettiğini ama her an her şeyin olabileceğini söyledi. Çeşitli ülkelerden katılımcı sanatçılarla birlikte iki Türk vatandaşı olarak sanat sempozyumunda bulunduklarını belirten Kılıç;

MedyaTava TV’den İlke Özalp’in; diğer ülke vatandaşları da aynı durumda mı, onlar devlet yetkillileri tarafından arandı mı ? sorusuna ;  bir tek Türk vatandaşlarının bu durumda olduğu cevabını veren  Evrim Kılıç, ülkesine dönebilmek için çağrısını yineledi .

 Video haberin tamamı MedyaTava TV youtube kanalında. 

 

 

 

Kaynak: MedyatavaTV
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin