Türk Hava Yolları ile ilgili yeni açıklama. Temmuz ayında çalışanlara zam müjdesi. Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan'dan iki önemli çıkış geldi

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan temmuz ayında yapılacak zam ve Türk Hava Yolları isim değişikliğiyle ilgili çok önemli açıklamalar geldi. Erdoğan, çalışanlara müjde verdi ve THY'nin ismiyle ilgili ise yeni bir demeç verdi.

Google Haberlere Abone ol
Türk Hava Yolları ile ilgili yeni açıklama. Temmuz ayında çalışanlara zam müjdesi. Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan'dan iki önemli çıkış geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türksat 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni’nden konuşmuş ve "Artık Turkey yok, Türkiye var. Bundan sonra uçaklarımızın gövdesine de Turkish Airlines yerine Türkiye Hava Yolları yazacağız" demişti.

Ancak bu açıklamadan hemen sonra sosyal medya ve bazı siyasi parti liderleri Erdoğan'ın sözlerine tepki göstermişti.

Yeni açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin bugünkü grup toplantısında Türk Hava Yolları’nın uluslararası uçuşlarını Türk Hava Yolları ismiyle yapacağını duyurdu.

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, “Dünyada ülkemizin adını ‘Turkey’den ‘Türkiye’ye dönüştürme kararımızı başarıyla hayata geçirirken, diğer alanlarda aynı yöntemi takip edeceğimizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bu kapsamda artık milli hava yolumuz da uluslararası uçuşlarını Turkish Airlines değil Türk Hava Yolları ismiyle yapacaktır. Bu kadarı öküz altında buzağı arayanlara herhalde yeter” dedi.

 

TEMMUZ AYINDA ZAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin cari dengede yılın ilk 4 ayında 37 milyar doların üzerinde  olduğunu bildirerek şöyle konuştu:

"Türkiye Ekonomi Programı'nın en başına istihdamı yerleştirmek öyle rastgele bir tercih değildir. İstihdamda bu çatıyı daha da yükseltmek ve hedefi yakalamak için yatırımı, üretimi, ihracatı teşvik ediyoruz. Son yayınlanan verilere göre sanayi üretimi yüzde 10,8 oranında artarak beklentiyi aştı. Dar gelirlilerin, ücretlilerin hayat pahalılığı sebebiyle refah kayıplarını telafi etmek için sürekli yeni programlar devreye alıyoruz. Temmuz ayında enflasyon farklarıyla yine bir rahatlama sağlayacağız. Yılbaşında çok daha kapsamlı ve rahatlatıcı adımlar planlıyoruz. İnşallah şubat, martta enflasyon önemli ölçüde gerileyeceği için attığımız adımları daha iyi görebileceğiz. Hiçbir insanımızın yokluğa mahkum olmaması için her türlü çabayı sergiliyoruz. Ülkemizdeki sorun işsizlik değil, mevcut gelirle daha az satın alma gücüne sahip olunmasıdır."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin