Türk futbolunda büyük şok! TFF'nin vereceği cezayı öğrenince hakemliği bırakma kararı aldı

Trendyol Süper Lig'in 11. haftasında oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor maçının VAR hakemi olan Mete Kalkavan, TFF'nin kendisine vereceği 9 maçlık cezayı öğrenince hakemliği bırakma kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
Türk futbolunda büyük şok! TFF'nin vereceği cezayı öğrenince hakemliği bırakma kararı aldı
Arşiv

Trendyol Süper Lig'de geçtiğimiz hafta oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor maçında hakemlerin performansı dev maçın önüne geçmişti.

Hem Fenerbahçe hem de Trabzonspor cephesi başta maçın orta hakemi Zorbay Küçük'e eleştiriler yağdırırken, VAR hakemi olan Mete Kalkavan da eleştirilerinden nasibini alan isimlerden biri oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu'nun ortak gerçekleştirdiği toplantıda Mete Kalkavan'ın yönetiminden dolayı deneyimli hakeme 9 maçlık ceza alınması kararlaştırıldı. Bu kararı öğrenen Mete Kalkavan ise hakemliği bırakıp düdüğünü asma kararı aldı. Mete Kalkavan 9 Mart 2022 tarihinde de hakemlikten istifa kararı almış ancak 1 Mayıs 2022 yeniden yeşil sahalara dönmüştü.

Geçtiğimiz günlerde de Kemal Yılmaz 27 yıllık hakemlik kariyerini noktaladığını açıklayarak herkesi şoka uğratmıştı.

METE KALKAVAN KİMDİR?

Mete Kalkavan'ın futbola ve hakemliğe olan ilgisi daha küçük yaşlarda Babası Ahmet İhsan Kalkavan'ın 14 yıl süreyle Samsun Yolspor, 2,5 yıl ise Samsunspor Yönetim Kurulu Üyeliği'nde bulunması ve Türkiye Hentbol Federasyonu'nda da yönetim kurulu üyeliği yapmasıyla başladı.

Mete Kalkavan, girdiği TFF Hakemlik kursunda başarılı bir derece alarak mezun oldu. 1999 yılında çıktığı ilk maç, PAF Ligi'nde oynanan 1. yardımcı hakem olarak çıktığı İstanbulspor-Altay maçıydı. İlk Süper Lig maçı 14 Eylül 2003 tarihinde oynanan Ankaragücü-Denizlispor maçıdır. Orta hakem olarak görev yaptığı ilk maç ise, 2011 yılında Gençlerbirliği-Konyaspor maçıdır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin