Türk futboluna damga vuran ekip kapanıyor. 60 yıllık tarih bir anda tuzla buz oldu

2009-2010 yılında Süper Lig'de şampiyon olarak tarihi bir başarıya imza atan Bursaspor kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Bursaspor Başkanı Recep Günay, yeşil-beyazlı kulübün Tahkim Kurulu'ndan çıkacak karara göre kapanabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Türk futboluna damga vuran ekip kapanıyor. 60 yıllık tarih bir anda tuzla buz oldu

2009-2010 yılında Fenerbahçe'nin önünde Süper Lig'de mutlu sona ulaşarak Türk futbol tarihine adını yazdıran Bursaspor kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Dimitar Ivankov, Volkan Şen, Ozan İpek ve Sercan Yıldırım gibi döneme damga vuran isimlerle 2009-2010 yılında şampiyonluğa uzanan ve Şampiyonlar Ligi'nde boy gösteren Bursaspor üst üste yaşadığı mali problemlerden dolayı kabus gibi günler yaşadı ve TFF 2. Lig'e kadar düştü.

Bursaspor Başkanı Recep Günay kulübün içinde bulunduğu durum hakkında açıklamalar yaparken, yeşil-beyazlı kulübün kapanabileceğini söyledi. Recep Günay, ''Bursaspor'un yaşama şansı sıfır. Üç dönem transfer yasağı cezamız var, hatta daha fazlası da var. Puan silme cezasından kurtulmaya çalışıyoruz. Cezalara itiraz ettik. Tahkim Kurulu değerlendiriyor. Onlar, bu kulübün yaşamasına veya kapanmasına karar verecekler'' dedi.

Şu anda TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden ve kadrosunda çoğunlukla alt yapı oyuncuları bulunduran Bursaspor geride kalan 14 karşılaşmada 13 puan topladı ve düşme hattının hemen üzerine yer aldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin