Türk filmleri Polonya'yı fethedecek!

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği, iki ülke ilişkilerinin 600.yılına özel olarak Polonya'da 03-10 Ekim tarihleri arasında Türk Filmleri Haftası düzenliyor.

Google Haberlere Abone ol
Türk filmleri Polonya'yı fethedecek!

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği'nin iki ülke ilişkilerinin sinema alanında gelişip güçlenmesine katkı sağlamak ve Türk filmlerini Polonyalı sinemaseverlere ulaştırmak adına organize ettiği Polonya Türk Filmleri Haftası, 4 Ekim saat 20:00'de Yılmaz Erdoğan'ın "Kelebeğin Rüyası" filminin Varşova'da Kinoteka sinema salonundaki özel gösterimi ile başlıyor.



3-10 Ekim tarihleri arasında Polonya'da Varşova, Krakow ve Lodz olmak üzere üç ayrı şehirde eş zamanlı gösterim ve etkinliklerin yapılacağı festivale katılan uzun metrajlı filmler ise; Nuri Bilge Ceylan'ın "Kış Uykusu", Kamil Koç'un "Asfalt Çiçekleri", Yeşim Ustaoğlu'nun "Araf", Erdem Tepegöz'ün "Zerre", İsmail Güneş'in "Ateşin Düştüğü Yer", Mahmut Fazıl Coşkun'un "Yozgat Blues", Yüksel Aksu'nun "Dondurmam Gaymak", Semir Aslanyürek'in "Lal", Mehmet Bahadır Er & Maryna Gorbach'ın "Sev Beni" isimli filmlerinden oluşuyor. Gösterimlerin ardından filmlerin yönetmenleri ile izleyiciler arasında soru-cevap söyleşisi de yapılıyor. Ayrıca uzun metrajlı filmlerin yanısıra Türkiye'den kısa filmlerin oluşturduğu özel bir seçki de festival programında yer alıyor.



Etkinlik, film gösterimlerinin yanı sıra "Türk Sineması" Paneli gibi çeşitli organizasyon ve etkinliklerle, güçlü bir program ortaya koyuyor.



UBSD, bir asrı deviren Türk sinemasının geçmiş ve çağdaş ürünlerini, düzenlenen etkinliklerle Polonya'ya taşıyarak iki sinema sektörü arasında da bir köprü oluyor.



"Polonya'da Türk filmleri rüzgarı esecek!" Galerisine Göz At


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin