Türk filmleri Hollanda'ya açılıyor!

'Kırmızı Lale Film Festivali' için geri sayım başladı...

Google Haberlere Abone ol
Türk filmleri Hollanda'ya açılıyor!

Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Rotterdam Belediyesinin desteğiyle Hollanda Türkiye Kültür Vakfı tarafından düzenlenen festivalin açılışına yönetmen Ferzan Özpetek ve sanatçı Filiz Akın katılacak.



Hollanda Türkiye Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Emin Alkanlar, basın açıklamasında, geçen yıllarda olduğu gibi bu sene de 5 kişilik jüri tarafından yapılacak değerlendirme sonunda "En iyi Film", "En İyi Yönetmen", "Hayat Boyu Başarı" ve "Ustaya Saygı" alanlarında ödüller dağıtılacağını belirtti.



Festivalin açılışında Ferhat Göçer ve Hüsnü Şenlendirici'nin sahne alacağını kaydeden Alkanlar, "Yaşam Boyu Başarı Ödülü"nün bu sene Filiz Akın'a, "Ustaya Saygı" ödülünün ise Ferzan Özpetek'e verileceğini ifade etti.



Türk filmlerinin Hollanda'da sinemaseverlerle buluşması için çaba harcadıklarını vurgulayan Alkanlar, bu kapsamda filmlerin bu sene Rotterdam ve Eindhoven şehirlerine ek olarak Amsterdam'da da gösterileceğini duyurdu.



Geçen sene festival çerçevesinde gösterilen filmleri izleyen seyircilerin yüzde 33'ünün Hollandalılardan oluştuğuna, bu sene oranın yüzde 50'ye çıkmasını beklediklerine işaret eden Alkanlar, bu yılki festivalin temasının "kadın ve göç" olarak belirlendiğini söyledi.



"Hollanda ile Türkiye arasındaki kültürel bağları sinema aracılığıyla güçlendirmeyi amaçlıyoruz" diyen Alkanlar, Hollandalı sanatseverlerin festivale daha çok gelmesini arzuladıklarını, bu yönde tanıtım faaliyetleri düzenlediklerini kaydetti. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin