Türk dizisine İtalyan basınından ilgi! Hangi yapım 'La Repubblica' sayfalarında?

İtalyan dergi, önümüzdeki haftalarda sayfalarını bir Türk dizisine ayırıyor.

Google Haberlere Abone ol
Türk dizisine İtalyan basınından ilgi! Hangi yapım 'La Repubblica' sayfalarında?

Samanyolu TV'de yayınlanan ‘Osmanlı’da Derin Devlet’ önümüzdeki haftalarda İtalyan “La Repubblica” dergisinde yer alacak.

 

İtalya’nın Vouge, Riverboom, La Repubblica gibi dergilerinde fotoğrafları yayınlanan, ünlü hikaye fotoğrafçısı Edoardo Delille tarafından hazırlanan ‘Ülkelerin Gelişen Film Sektörü ve Arka Planı’ üzerine Türkiye'de ‘Osmanlı’da Derin Devlet’i seçerek İzmit Herşey Film Platolarında 2 günlük bir çekim gerçekleştirdi. İlk durağının Türkiye olduğunu dile getiren İtalyan gazeteci/ fotoğrafçı çalışmasının içeriği ile ilgili şunları söyledi:

 

“Dünyanın 60 ülkesini gezdim. Değişik ülkeleri gezerken film sektörünün gelişmiş bir endüstri olduğu dikkatimi çekiyordu. İsviçreli bir ortağım var. Adı Claude Beachtold. Ve biz onunla Njiyerya’da oranın zencilerinin rol aldığı, benim prodüksiyonunu üstlendiğim ‘Diamond Joe’ isminde bir film çektik. Ve bu sektörün araştırmasını ülkeleri gezerek back stage çalışması yapıp fotoğraflayarak yansıtmak istedim.  Hindistan’da Bolivud, Nijerya’da Lagos, Türkiye’de Osmanlı furyasının ve şahit olduğum bu sektörün büyüklüğünü yansıtmak istiyorum. Ülkenizde de Osmanlı filmlerinin ve dizilerinin ön planda olduğunu biliyorum. Ve buna merak sardım, bununla ilgili çekim yaparak, prodüksiyonun ve endüstrinin sizdeki büyüklüğünü göstermek istiyorum. Osmanlı’da Derin Devlet dizinizin bu büyük görkemli platosunu, arka planını Ottoman ve Hollywood karışımı bir çalışma dizisi olarak dergide önümüzdeki haftalarda yer vereceğiz. “

 

Geçtiğimiz yıl ‘Like A Turk’ ismiyle River Boom İnstitute'de yayınlanan kara ve deniz sınır ülkelerine değen bir Türkiye çalışması yapan ünlü fotoğrafçı bu çalışmasıyla Zaman Gazetesi'ne de kapak konusu olmuştu. Suriye, Irak, İran, Ermenistan, Gürcistan, Bulgaristan ve Yunanistan’a değer tüm Karadeniz, Doğu, Ege ve Akdeniz’de şehirlerimizi dolaşan Edoardo Delille, Osmanlı’da Derin Devlet ile ilgili ön çalışmasına, dizinin geçtiğimiz sezon yönetmeni olan Abdullah Oğuz ile tanışması neticesinde karar verdi.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin