Türk dizisi 'Son' şimdi de Hollanda'da!

Kuzey Avrupa’da yayınlanan ve Amerika’da pilot bölümü çekilen ilk Türk dizisi ünvanlarına sahip olan 'Son' şimdi de Hollandalılar tarafından uyarlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Türk dizisi 'Son' şimdi de Hollanda'da!

sahip olan "Son" şimdi de Hollandalılar tarafından uyarlanıyor. Özgün hikayesi ile dikkat çeken Son, Vlucht HS13 (Flight HS13) adıyla sonhabar aylarında Hollanda’nın önde gelen televizyon kanallarından KRO-NCRV’de yayınlanmaya başlayacak. Son, böylece Batı Avrupa'da uyarlanan ilk Türk dizisi olacak.



Ay Yapım yapımcılığında gerçekleşen, Berkun Oya’nın senaryosunu yazdığı Son’un yurtdışı macerası devam ediyor. İsveç’in devlet televizyonu SVT’te yayınlandığı sırada yüksek ratingleriyle izleyicilerin büyük beğenisini toplayan Son, geçtiğimiz yıl da Amerika’nın önde gelen televizyon kanalı ABC tarafından uyarlanmış ve pilot bölümü çekilmişti. Son’un son başarısı ise Hollanda’dan geldi. Hollandalı prodüksiyon firması The Column Film tarafından yapım hakları lisanslanan Son, 10 bölümlük bir dizi olarak Hollanda’ya uyarlandı. Çekimleri geçtiğimiz gün başlayan Son, sonbahar döneminde Hollanda’nın önde gelen televizyon kanalı KRO-NCRV’de yayınlanacak. Dizinin başrolünü ise Hollandalı ünlü oyuncu Katja Schuurman üstlenecek.



Son dizisinin yurtdışı distributorü olan Eccho Rights firmasının yetkilileri dizinin çarpıcı, sürükleyici ve uluslararası ayaklı özgün hikayesi sebebiyle büyük ilgi gördüğünü, önümüzdeki günlerde Rusya, Almanya ve İspanya uyarlamalarının da hayata geçeceğini belirtiyor.



Ay Yapım yapımcılığında gerçekleşen, yönetmenliğini Uluç Bayraktar’ın yaptığı, senaryosunu Berkun Oya’nın yazdığı Son dizisi 2012 yılında atv’de yayınlanmış, dizinin başrollerini Yiğit Özşener, Nehir Erdoğan, Erkan Can, Berrak Tüzünataç ve Engin Altan Düzyatan üstlenmişti.



Türk dizisi 'Son' şimdi de Hollanda'da!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin