Türk dizilerini boykot uzun sürmedi.

Mısır'da Türk dizilerini boykot tutmadı

Google Haberlere Abone ol
Türk dizilerini boykot uzun sürmedi.

Mısır 'daki bazı televizyon kanallarının, Türkiye 'nin bu ülkedeki olaylarla ilgili darbe karşıtı tutumu nedeniyle Türk dizilerini boykotu uzun sürmedi. 



Cezayir 'in Fransızca yayın yapan günlük gazetesi L'Expression'da yer alan Amira Soltane imzalı habere göre, boykot yaparak Türk dizilerini yayından kaldıracağını ilan eden televizyon kanalları bu kararlarından kısa zamanda döndü. 



Türkiye'nin Arap ülkelerinin aksine Mısır'da yapılan darbeye karşı bir tavır takındığının belirtildiği haberde, halkın dizilerin devam etmesi yönünde yaptığı baskı nedeniyle kanalların boykottan vazgeçtiği öne sürüldü. 



BOYKOT FURYASI



Türk dizilerinin Arap dünyasını adeta büyülediğinin ifade edildiği haberde, dış siyaset nedeniyle Arap ülkelerinin kimi zaman bu dizileri boykot etme isteklerinin başarısızlıkla sonuçlandığına değinildi. 



RAMAZANDAN SONRA İKİ YENİ DİZİ 



Bunun son örneği de Mısır. Boykota rağmen yayınlanan dizi sayısında azalma değil artış olduğuna dikkat çekilen habere göre, CBC isimli Mısır kanalı, Ramazan biter bitmez iki yeni dizi (Karadayı ve Lale Devri) yayına koydu. 



Türk dizilerini Arap dünyasına tanıtan en önemli yayıncılardan bir diğeri MBC de, Mısır'da darbe olduktan ve Türkiye bununla ilgili tavrını belirledikten sonra da, dizilerle ilgili yayın politikasında hiçbir değişikliğe gitmedi.


Etiketler türk dizi boykot mısır
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin