Türk dizilerine boykot çağrısı yapıldı

Mısırlı film yapımcıları, Türkiye’ye karşı Türk dizilerine boykot çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Türk dizilerine boykot çağrısı yapıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın darbeyle başa gelen yönetimi tanımadığını belirten sözlerine karşılık Mısır’da Muhammed Mursi karşıtları, Türk dizilerine yönelik boykot çağrısı yaptı.



Yapım şirketlerinin boykot kararına olumlu baktığı belirtildi.



Nobel barış ödülü sahibi Muhammed El Baradey’in kurucularından olduğu ve Mursi’ye muhalif olan Ulusal Değişim Toplumu’nun sözcüsü Ahmed Taha, Mısırlılar ve Araplar’ın Türk ürünleri ile dizilerini boykot etmesi gerektiğini söyledi. Taha, “Türkiye’nin diktatörü, kendi ülkesinin işleriyle ilgilenmeli ve özellikle barışçı gösterilere karşı insan hakları ihlallerine son vermelidir” dedi.



Yüzde 90 katılım



Mısır’da sinema profesyonellerinin oluşturduğu sendikanın başındaki Mosad Fuda ise ülkedeki televizyon kanallarını Türk dizilerini yayınlamamaya çağırdı. Fuda, yapımcı şirketlerin yüzde 90’ının boykota katılmaya karar verdiğini söyledi. ON televizyon kanalının başındaki Kıpti iş adamı Najib Soueris’in gündeminde halktan gelen talep doğrultusunda boykot kararının yer aldığı belirtildi. Mısır’da en çok izlenen Türk dizileri arasında GümüşMuhteşem Yüzyıl, Samanyolu, Fatmagül’ün Suçu ne? ve Aşk-ı Memnu yer alıyor. Boykotun Türk dizilerinden, Türkiye’den gelen ürünlere de kayması bekleniyor.



Erdoğan, ordunun Mursi’yi görevden almasını “demokrasinin düşmanı” olarak nitelendirmişti. Geçici cumhurbaşkanı Adli Mansur bu sözleri “kabul edilemez ve Mısır’ın iç işlerine karışmak olarak” adlandırmıştı. Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Mısır’da darbe yönetimi tarafından başbakan olarak atanan Muhammed El Baradey’den bir mektup aldığını söylemişti. Erdoğan, bir konuşmasında Baradey’in kendisine gönderdiği mektubu eleştirerek, “Ben seninle nasıl konuşacağım? Sen seçilmiş değilsin. Darbe yönetimi tarafından atanmış birisin” demişti. Türkiye’nin bu tutumuna öfkelenen Mısırlılar başkent Kahire’deki Türkiye büyükelçiliğinin önünde protesto düzenledi.



Milliyet


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin