Türk Dil Kurumu'ndan 'çapulcu' açıklaması!

Gezi Parkı eyleminden sonra Erdoğan'ın kullanımıyla 'popüler' hale gelen 'çapulcu' kelimesinin sözlükteki anlamı değiştirildi mi? İşte TDK'nın açıklaması...

Google Haberlere Abone ol
Türk Dil Kurumu'ndan 'çapulcu' açıklaması!

Türk Dil Kurumu, "çapulcu" kelimesinin sözlük anlamında herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını bildirdi. 

Türk Dil Kurumu'ndan yapılan açıklamada basında, Türk Dil Kurumu sözlüğünde "çapulcu" kelimesinin anlamının değiştirildiği iddiasının yer aldığı belirtildi. 



Kurumun hazırladığı ve şu anda satışta olan 11. baskı Türkçe Sözlüğün 2010 yılında yayımlandığı hatırlatılan açıklamada, "Bu sözlükte "çapulcu' kelimesinin tarifi ne ise genel ağ (internet) sayfamızdaki sözlüğümüzde yer alan tarif de aynıdır. Herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. 



Türk Dil Kurumu, Türkiye Cumhuriyeti'nin en köklü bilim kurumlarından biridir. Sözlük hazırlamak elbette gündemi ve halkta, dolayısıyla dilde yaşanan değişmeleri yakından takip etmeyi gerektirse de bir kelimenin sözlükte yar alan tarifinin değiştirilmesi, kazandığı yeni anlamların sözlüklere işlenmesi ani kararlarla yapılacak bir iş değildir.



Türk Dil Kurumunun sözlüklerine halkta duyulan güvenin bu tarz yanıltıcı haberlerle zedelenmek istendiği görülmektedir." ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin