Türk basınının acı kaybı... Usta gazeteci hayatını kaybetti!

Türk basınının duayen ismi Ulvi Yanardağ, tedavi gördüğü Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dün sabah hayata gözlerini yumdu.

Google Haberlere Abone ol
Türk basınının acı kaybı... Usta gazeteci hayatını kaybetti!

1939 doğumlu Yanardağ, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC)her yıl düzenlediği yarışmalarda 4 kez ödül kazanmıştı.



60’lı yıllarda gazeteciliğe başlayan usta isim, Son Havadis, Hürriyet Haber Ajansı, Hürriyet, Bulvar ve Güneş gibi önemli gazetelerde görev aldı.



Bir dönem polis adliye haberleri ile oldukça ses getiren işler yapan Yanardağ, Uğur Dündar'ın sunduğu Arena programının istihbarat şefliğini ve Reha Muhtar döneminde de Show TV'nin haber müdürlüğü görevini üstlenmişti.



Yanardağ’ın cenazesi vasiyeti üzerine 16 Mayıs Perşembe günü saat 11.30'da TGC'de yapılacak törenden sonra öğle namazının ardından Sultan Ahmet Camii'nden kaldırılacak.



Türk basınının acı kaybı... Usta gazeteci hayatını kaybetti!



ULVİ YANARDAĞ KİMDİR?



1939 yılında İstanbul'da doğan Yanardağ gazeteciliğe 1961 yılında Yeni Sabah gazetesinde başladı. Özellikle adliye ve polis olayları ile ilgili haberler yapıyordu. Daha sonra Son Havadis, Hürriyet Haber Ajansı ve Hürriyet gazetelerinde habercilik yaptı. Bulvar ve Güneş gazetelerinde mesleğini sürdürdü.



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) her yıl düzenlediği yarışmalarda 4 kez ödül kazandı. 1980 ve 1985'te haber, 1984'te seri röportaj dallarında ödül sahibi oldu. 1995'te Emlakbank'taki Civangate Skandalı ile ilgili araştırmasıyla Yılın TV haber ödülünü meslektaşlarıyla paylaştı. Kanal D ve Show TV'de habercilik yaptı. TGC'nin Bizim Gazete adlı yayınında yöneticilik yaptı. 2012'de Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü'nün sahibi oldu.


Etiketler vefat ölüm
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin