Turizmciler Derneği (TURDER) Başkanı Faruk Elmalı tatil planı yapanları uyardı: Dolandırıcılıkta o yönteme dikkat edin! Fiyatlar iki katına çıkmadan fırsatı kaçırmayın...

Medyatava TV Gündem programına konuk olan Turizmciler Derneği (TURDER) Başkanı Faruk Elmalı yeni sezonda turizm sektörünü nelerin beklediğini ve Rusya Ukrayna savaşının etkilerini aktardı. Yerli turistler için önemli uyarılarda bulunan Elmalı erken rezervasyon dönemini iyi değerlendirmek gerektiğini de hatırlattı. Aynı zamanda son dönemde artış gösteren dolandırıcılık yöntemine karşı da dikkat edilmesi konusunda çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Turizmciler Derneği (TURDER) Başkanı Faruk Elmalı tatil planı yapanları uyardı: Dolandırıcılıkta o yönteme dikkat edin! Fiyatlar iki katına çıkmadan fırsatı kaçırmayın...

Turizmciler Derneği (TURDER) Başkanı Faruk Elmalı Medyatava TV Gündem programına konuk oldu. Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikye yeni sezonda turizm sektörünü nelerin beklediğini ve Rusya Ukrayna savaşının etkilerini aktardı. Pandemiden kaynaklı zaten yara almış olan sektörün Mayıs ayı içinde barışın sağlanması durumunda canlanacağını belirtti. 

Erken rezervasyon dönemini iyi değerlendirmek gerektiğini hatırlatan Faruk Elmalı Haziran ayında fiyatların en yüksek seviyeyi göreceğini belirtti. Yerli turistler için önemli uyarılar yapan Elmalı yaygınlaşmaya başlayan yeni dolandırıclık yöntemine karşı da hassas davranmak gerektiğinin altını çizdi. İşte o açıklama:

Yerli turistler için tatil yapabilmek iyice zorlaştı. Ağırlaşan ekonomik koşullar ve pandeminin etkisiyle daha çok yazlık evler talep görmeye başladı. Ancak yazlık fiyatlarının da fahiş durumda olduğu göz önüne alınınca Elmalı vatandaşa bazı tavsiyelerde bulundu. Türkiye'nin tatil yapma konusunda çok avantajlı bir ülke olduğunu söyleyen Elmalı, "Türkiye çok farklı alanlarda çok farklı kesimlere hitap eden tatil potansiyeline sahip. Farklı turizm alternatifleri geliştirdiği için Türkiye tatil dünyanın her yerinden tercih edilebilen bir ülke oluyor." ifadelerini kullandı. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin