Tunceli'deki orman yangını kontrol altında

Tunceli'deki orman yangınlarıyla ilgili açıklama yapan Tunceli Valiliği, Munzur Vadisi Milli Parkı içindeki orman yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının başladığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Tunceli'deki orman yangını kontrol altında

Tunceli'nin Munzur Vadisi Milli Parkı içinde kalan Fırtına Veli mevkisinde çıkan, 55 saat sonra kontrol altına alınan yangın ile ilgili soğutma çalışmaları sürüyor. AFAD ve AFAD gönüllerinden oluşan 40 kişilik ekip, soğutma çalışmaları için 30 litrelik su çantaları ve tulubalarla parkın zirvesi Gül Yaylası'na askeri helikopterle indirildi. Bölgede görev yapan ekiplerin güvenliği için ise iki insansız hava araçı (İHA) keşif uçuşu yapıyor.

Türkiye'nin alan bakımından en büyük 2'nci, endemik bitki türü ve yaban hayatı açısından da en zengin 1'inci milli parkı Munzur Vadisi'nin içinde kalan Fırtına Veli mevkisinde çıkan yangın, 55 saat sonra kontrol altına alındı. Söndürme çalışmalarına iki yangın söndürme uçağı ile Orman İşletme Müdürlüğü, AFAD, Doğa Koruma ve Milli Parklar, jandarma, Munzur Arama-Kurtarma, Tunceli ile Ovacık, Pertek, Hozat, Çemişgezek belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra gönüllü vatandaşlar ile birlikte toplam 350 kişiden oluşan bir ekip müdahale etti.

TULUMBALI EKİPLER DEVREDE 

55 saatlik zorlu mücadelenin ardından soğutma çalışmaları sürüyor. AFAD ve AFAD gönüllerinden oluşan 40 kişilik ekip, 30 litrelik su çantaları ve tulumbalarla parkın zirvesi Gül Yaylası'na askeri helikopterle indirildi. Ekip, buradaki soğutma çalışmalarına destek verecek. Bölgede kuru otlar nedeniyle yeni bir yangının çıkmaması için büyük çaba sarf ediliyor.

PÜLÜMÜR VADİSİ'NDE DE YANGIN

Bu arada Pülümür Vadisi'nde bulunan Roj Deresi ile Mirik mezrası yakınlarındaki kırsal bölgede, 3 gün önce yangın çıktı. Hem özel güvenlik bölgesi olan hem de sarp araziye sahip mevkiye iki söndürme helikopteriyle havadan müdahale edildiği belirtildi.

Valilik de açıklama yaptı

Tunceli Valiliği, Tunceli'deki orman yagınlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada Munzur Vadisi'ndeki orman yangının kontrol altına alındığı belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

Munzur Vadisi Milli Parkı Fırtına Veli Çeşmesi üzerinde dün akşam üzeri tamamen kontrol altına alınan yangın alanı, tedbir amaçlı olarak havadan takibe alınmıştır. Bugün de alana nihai soğutma çalışmalarını yapmak üzere Orman Müdürlüğü, Afad profesyonel gönüllü dağcı grupları, Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri ve Jandarma komandolar helikopterlerle yukarı bölgeden indirildi. Arkadaşlarımız münferit tütmelere müdahale etmektedir.

Tunceli'deki orman yangını kontrol altında

 

Tunceli'deki orman yangını kontrol altında - Resim : 2

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin