Tüm tuzluları bir kenara koyun. Bir kere yapın günlerce aynı tazelikte tüketin. Dereotlu lokmalık susamlı kurabiye nasıl yapılır?

Tek seferde dünyanın en lezzetli kurabiyesini hazırlayabileceksiniz. İşte dereotlu lokmalık kurabiye için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Tüm tuzluları bir kenara koyun. Bir kere yapın günlerce aynı tazelikte tüketin. Dereotlu lokmalık susamlı kurabiye nasıl yapılır?

Malzemeler;

250 gr margarin veya tereyağı
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sirke
1 demet dereotu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Üzeri için;

2 adet yumurta akı
Kavrulmuş susam

Yapılışı;

İlk olarak yoğurma kabının içerisine 250 gram margarin veya tereyağı alalım. Ardından içerisine 2 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı sirke, 3 su bardağı unun bir kısmı, 1 paket kabartma tozunu ilave edelim.

Malzemeleri yoğurma kabının içerisine aldıktan sonra yoğurma işlemine başlayalım. Kalan unu da azar azar ilave edelim. Bu esnada yoğurma işlemini hiç bırakmayalım.

Hamur formuna geldikten sonra içerisine  1 demet dereotunu ilave ederek güzelce yoğuralım. Ardından hamuru tezgahın üzerine alalım.

Merdane yardımıyla hamurumuzu dörtgen şeklinde açmaya başlayalım. açma işleminden sonra hamurumuzu kare kare olacak şekilde keselim.

Şekillendirdiğimiz kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürelim ve bolca kavrulmuş susam serpelim. 

Pişirme kağıdı serili olan fırın tepsisinin içerisine yerleştirelim. Dereotlu ve susamlı kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 175 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin