Tüm tuzluları bir kenara bırakın: Açık ara bu kurabiyenin müptelası olacaksınız. Kıyır kıyır tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik bir kurabiye tarifi arayışı içerisindeyseniz bu tarife bayılacaksınız. İşte lezzetliyle büyüleyen pratikliğiyle göz dolduran o enfes tarif...

Google Haberlere Abone ol
Tüm tuzluları bir kenara bırakın: Açık ara bu kurabiyenin müptelası olacaksınız. Kıyır kıyır tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

Malzemeler;

250 gr margarin veya tereyağı
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sirke
1 demet dereotu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Üzeri için;

2 adet yumurta akı
Kavrulmuş susam

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir kabın içerisine 250 gram margarin veya tereyağını alalım.  2 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı sirke, 3 su bardağı unun bir kısmı, 1 paket kabartma tozunu ilave edelim.

Malzemeleri ilave ettikten sonra güzelce yoğurma sürecine başlayalım. Unu azar azar ilave edelim. Yoğurma süreci içerisinde ilave edilen un, hamurun uygun pozisyonda olmasına yardımcı olacaktır.

Ardından  1 demet dereotunu ilave ederek güzelce yoğuralım. Dereotunun tüm hamurun içerisine karışmasına yardımcı olalım.

Hamuru tezgahın üzerine alalım ve hamurumuzu merdane yardımıyla dörtgen şeklinde uzunlamasına açalım.

Açma işlemini tamamladıktan sonra hamurumuzu kare formunda keselim. Şekil verdiğimiz kurabiyelerin üzerine yumurta akı sürelim ve üzerine bolca kavrulmuş susam ilave edelim.

Kurabiyeleri hazırladıktan sonra fırın kağıdı serili olan tepsinin içerisine aralıklı olarak yerleştirelim. 

Dereotlu ve susamlı kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 175 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.

Pişme süresini tamamladıktan sonra çıkaralım ve servis edelim.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin