Tüm sırrı sosunda gizli: Çıtır çıtır börek yapmanın formülü bulundu. İster buzluğa atın ister hemen pişirin. Patatesli çıtır börek nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik patatesli börek yapmanın sırrı bulundu. Bu yöntem sayesinde yufka böreği olduğuna asla inanamayacaksınız. İşte lezzetiyle büyüleyen o tarif...

Google Haberlere Abone ol
Tüm sırrı sosunda gizli: Çıtır çıtır börek yapmanın formülü bulundu. İster buzluğa atın ister hemen pişirin. Patatesli çıtır börek nasıl yapılır?

Malzemeler;

Yufka

İç Harcı İçin;
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
4 adet patates
Pul biber
Karabiber
Nane
Toz kırmızı biber
Tuz

Sos İçin;
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı un

Üzeri İçin;
Yumurta sarısı
Susam

Yapılışı;

İlk olarak böreğin iç harcını hazırlamak için uygun tavanın içerisine bir miktar sıvı yağını alalım. Sıvıyağın içerisine doğradığımız spğanları ilave edelim ve güzelce kavuralım.

Ardından tavanın içerisine haşladığımız patatesleri ilave edelim. Patatesleri ezerek tavanın içerisinde karıştıralım. 

Ardından tavanın içerisine pul biber, karabiber, nane, toz kırmızı biber ve tuz ilave edelim iç harcımızı tatlandıralım.

Hazırladığımız iç harcı bir tavanın içerisine alalım ve soğumasını bekleyelim. Ardından yufkalarımızı ıslatmak için uygun bir kabın içerisinde sıvı yağ, sirke ve unu güzelce çırparak boza kıvamında bir sos elde edelim.

Yufkalardan bir tanesini tezgahın üzerine alalım ve hazırladığımız sosu yufkanın yarısına sürelim. 

Yufkanın diğer kısmını soslu karışımın üzerine katlayalım. Ardından üzerini tekrar soslayalım.

İki katlı yufkamızı daha sonra 6 eşit parçaya bölelim. Her parçaya iç harcımızdan koyalım ve sigara böreği sarar gibi güzelce saralım.

Diğer yufkalar içinde aynı işlemi gerçekleştirelim. Fırın tepsinin içerisine yağlı kağıtı yerleştirelim böreklerimizi fırının içerisine alalım.

Böreklerimizin üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam serpme işlemini tamamladıktan sonra önceden ısıttığımız 180° fırında kızarıncaya kadar pişirelim.

Afiyet olsun...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin